Ceyhun: Yurt dışında oynamak istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Ceyhun: Yurt dışında oynamak istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2007 11:34

Trabzonspor'un orta alan oyuncusu Ceyhun Eriş, Sivasspor maçı sonrası yaşanan gelişmelere ilişkin, “Her hafta maçlar oynuyoruz. Belli şeylere takılı kalmanın anlamı yok” dedi.

Ceyhun Eriş, Sivasspor maçıyla ilgili verilen kararın üzerinde artık çok durmadıklarını belirterek, kararın uzamasının ister istemez insanları biraz gerdiğini söyledi.

Futbolcular olarak bu olayı fazla düşünmediklerini, ama etraflarındaki insanların gerilimini fark edebildiklerini anlatan Ceyhun, “Sonuçta bir olay oldu, bir an önce karar verilmesi gerekirdi. Uzaması, altında bir şey olduğunu düşündürüyor, çevreyi kötü etkiliyor. Ama biz çok kafaya takmamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

İntertoto Kupası maçlarında kötü oynadıklarını düşünmediklerini ifade eden Ceyhun, şöyle devam etti:
“Ama sezona iyi hazırlanamadık açıkçası. Ligde kötü bir görüntümüz yok bence. Belki insanlar şunu söylediğimde kızabilirler ama ne olursa olsun 6 maç mağlup olmamışız. Sivas maçını da kaybetmedik. Çünkü 90. dakikada 1-0 öndeydik. Mağlup olmamak dezavantaj olduğu kadar da avantajdır. Sonuçta uzun maraton, bunları çok düşünmemek lazım. Henüz bir şey kaybetmedik. 6. haftadayız. Önümüzde oynayacağımız 28 hafta var, çok şey değişebilir.”

Trabzonspor'da birliktelik olmadığı şeklindeki söylentilerin doğru olmadığını kaydeden Ceyhun, şunları söyledi:
“Öyle sorunumuz yok. Herkesin birbiriyle ilişkisi iyi. Takım içinde ben de başkası da hocayla sıkıntı yaşayabilir, ama bu demek değil ki bu iş bitti, bundan sonra hep sıkıntı yaşayacağız. Aynı şey için emek sarf ediyoruz. Amacımız Trabzonspor'un başarılı olması, bunun için mücadele ediyoruz. Herkes aynı yol için emek sarf ediyor. Onun için ara sıra bazı sıkıntılar olacaktır. Bunları insanları zıt kutuplara ayıracak kadar büyütmenin anlamı yok. Aynı şey için mücadele ediyoruz. Sıkıntı olacak, çok sevindiğimiz, üzüldüğümüz anlar da olacak.”

"YEDEK KALMAYI KİMSE İSTEMEZ"

Ceyhun, yedek kalmayı hiçbir oyuncunun istemeyeceğini belirterek, “Takımda 25 oyuncu var ve herkes oynamak istiyor. Sıkıntı yaptığınız zaman diğer oynayan oyunculara karşı da hata yapmış, onları rencide etmiş oluyorsunuz. Herkes kadar ben de oynamak istiyorum. Oynamadığım zaman üzülür, kırılırım, ancak bu problem çıkartacağım anlamanı gelmez. Oyundan çıkarken de yüz ifademi söyler insanlar agresif diye. Benim yüz ifadem öyledir aslında” dedi.

Trabzonspor'a ilk geldiğinde biraz sıkıntı yaşadığını ifade eden Ceyhun, sözlerini şöyle tamamladı:
“Ama şimdi o anki psikolojik ruh halim yok. Keyfim yerinde. Çevremde de sevdiğim insanlar oldu. Zaten takım içinde kimseyle bir sıkıntımız yok. Geldiğim zaman 'son durak olmayacak' derken, bir yerde açık kapı bırakırsınız mutlaka. Bu sadece benle alakalı değil, genelle alakalı. Göstereceğiniz performansla, insanların size bakış açısıyla ilgili. Belki devre arası isteyip gönderebilirler beni. Futbolda her an her şey olabilir. Yurt dışında oynamayı çok istiyorum gerçekten. Hedefim olduğu için bir şekilde o hedefe ulaşmak istiyorum. Onun için, 'son durak olmayabilir' dedim. Bilemezsiniz ilerisinin ne getireceğini.”

UMUT: "ÖNEMLİ OLAN HATALARDAN DERS ALMAK"

Vestel Manisaspor maçında kırmızı kart gören Umut Bulut ise Süper Lig'deki ilk kırmızı kartı gördüğünü söyledi.
Kandırmaca içinde olan bir oyuncu olmadığını ifade eden Umut, “O anki bir refleksti ve olan oldu. Önemli olan hatalardan ders almak. Şimdi önümüzde Konyaspor maçı var. Bu maçı kazanarak galibiyet serisine başlamak istiyoruz” dedi.

Teknik direktör Ziya Doğan'ın bir sistemi olduğunu kaydeden Umut, şöyle konuştu:
"Ziya hoca da beni, ona göre oynatıyor. Ben de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Zaman zaman zorlandığımız dönem oluyor. Neticede sahaya bir onbir çıkıyor. Geçen yıl da tek forvet oynadığım ve gol attığım dönemler oldu. Tabii ki Ersen ile oynarken daha rahat oluyorum. Gökdeniz, Ceyhun, Yattara gibi oyuncuları rakip savunma tuttuğu zaman biri mutlaka boş kalacak. Ondan da yararlanıyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!