Ceyhan'da Dr. Mahir Alp Boydak Bulvarı yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

Ceyhanda Dr. Mahir Alp Boydak Bulvarı yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2017 13:04

Ceyhan'da Dr. Mahir Alp Boydak Bulvarı yenileniyor

Haberin Devamı

Adana Büyükşehir Belediyesi,  Ceyhan İlçesi'nde ağır tonajlı taşıtların şehir içine girmeden D-400 karayoluna geçişini sağlayan Dr. Mahir Alp Boydak Bulvarı'nda asfalt yenileme çalışmalarını yoğunlaştırdı.  
Ceyhan Nehri'ne paralel 2 kilometre uzunluğundaki,  15 metre genişliğindeki, Ceyhan'ın eski belediye başkanlarından merhum Dr. Mahir Alp Boydak'ın adını taşıyan bulvar, Türlübaş'ın yanı sıra Kelemeti ve Toktamış mahalleleri için de alternatif güzergah olarak hizmet vermeyi sürdürecek.
Ceyhan'da doğalgaz, elektrik, içme suyu, kanalizasyon ve güvenlik kamerası sistemi gibi altyapı çalışmaları tamamlanan ana cadde ve bulvarlarda bitümlü sıcak karışım asfalt çalışmalarını sürdüren  Adana Büyükşehir Belediyesi,  ilçe merkezinin trafik yükünü hafifletecek alternatif güzergahlardan Dr. Mahir Alp Boydak Bulvarı'na yöneldi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün 10 yıl önce Ceyhan Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde ilçeye kazandırdığı bulvar otoyol standartlarına kavuşması için Fen İşleri Daire Başkanlığı yenileme çalışmalarına ağırlık verdi. 
AĞIR VASITALAR İLÇE MERKEZİNE GİRMEYECEK
Temel zemin sağlamlaştırmasını tamamlayan Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin kısa zaman sonra güzergahın tamamını bitümlü sıcak karışım asfaltla kaplayacağı belirtildi. Bu sayede ağır tonajlı taşıtların Ceyhan ilçe merkezine girmeden D-400 karayoluna geçişinin sağlanacağı, kent içi trafik yükünün de önemli ölçüde hafifleyeceği bildirildi. Dr. Mahir Alp Boydak Bulvarı, yenilenmiş haliyle, içinden geçtiği Türlübaş'ın yanı sıra, yeni yapılan Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Kelemeti ve Toktamış mahallelerine de alternatif güzergah olarak hizmet vermeyi devam ettirecek.

ADANA
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!