Ceyhan tekrar istiyor

Güncelleme Tarihi:

Ceyhan tekrar istiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2011 16:59

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Ceyhan Belediyesi'nin başkanı Hüseyin Sözlü, hakkındaki tedbir kararı kaldırılan Monique Coker'ın cezalı olduğu maçların tekrar oynatılmasını istedi.

Sözlü, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde (ÇGC) düzenlediği toplantıda, yasaklı madde aldıkları gerekçesiyle Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'na sevk edilen Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Diana Taurasi ile kendi oyuncuları Monique Coker'ın da tedbir kararının kaldırıldığını hatırlattı.

Coker'a hukuk mücadelesinde her zaman destek verdiklerini ve oyuncularına olan inançlarını hiç bir zaman yitirmediklerini anlatan Sözlü, şöyle devam etti:

“Oyuncumuz cezası nedeniyle Burhaniye Belediyesi, Beşiktaş Cola Turka, BOTAŞ Spor, Fenerbahçe, Tarsus Belediyesi ve Samsun Basket maçlarında forma giyemedi. 13,7 sayı ve 5,8 ribaunt ortalaması ile oynayan oyuncumuzun yokluğunda bu maçların hepsinde de mağlup olduk. Coker'ın cezalı olduğu için oynayamadığı maçlar usulsüzdür. Bu maçların tekrar oynanmasını istiyoruz.”

Sözlü, yanlış kararın oyuncu ve kulübün itibar kaybetmesine neden olduğunu belirterek, “Kaybımızın hesabını kim verecek. Federasyon mu doping merkezi mi? Böyle bir gaflet olamaz. Şu andan itibaren Hacettepe Üniversitesi Doping Merkezi şaibe altında değil midir?” dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun da kusurlu olduğunu iddia eden Sözlü, konuyla ilgili hukuki mücadele başlatacaklarını kaydetti.

Monique Coker da yasaklı madde kullanmadığına emin olduğunu belirterek, adı temize çıktığı için çok mutluluk duyduğunu söyledi.

Coker, hukuki açıdan ne gibi girişimlerde bulunacağının sorulması üzerine, “Avukatımla birlikte çeşitli hukuki girişimlerimiz olacak. Oynayamadığım maçlar nedeniyle yaşadığım maddi kaybın telafisini istiyorum” dedi.
Coker, başka bir soru üzerine ise olayın yabancı oyuncuların Türkiye'ye bakışını etkileyebileceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!