Ceyhan’da ‘Otizmin Farkındayız Onların Yanındayız’ Etkinliği Düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Ceyhan’da ‘Otizmin Farkındayız Onların Yanındayız’ Etkinliği Düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2015 20:11

ADANA’NIN CEYHAN İLÇESİNDE OTİZİMLİ BİREYLERE EĞİTİM VEREN TEKFEN VAKFI ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ TARAFINDAN 2 NİSAN DÜNYA OTİZİM FARKINDALIK GÜNÜ DÜZENLENEN ‘OTİZMİN FARKINDAYIZ ONLARIN YANINDAYIZ’ ETKİNLİĞİ İLE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLADI.

Adana’nın Ceyhan ilçesinde otizimli bireylere eğitim veren Tekfen Vakfı Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından 2 Nisan Dünya Otizim Farkındalık Günü düzenlenen ‘Otizmin Farkındayız Onların Yanındayız’ etkinliği ile çeşitli etkinliklerle kutladı.
Saygı duruşunun ardından istiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte etkinliğe katılanlara öğretmenler tarafından renkli fularlar dağıtıldı. Okul Müdürü Sabiha Egin düzenlenen etkinliğin 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü nedeniyle otizmli bireyleri daha iyi anlamak ve anlatmayı amaçladıklarını dile getirerek, ‘‘Otizmli bireylerin daha iyi odaklanabildiğini ve otizmli olmak bir farkındalıktır. 17 tane otizmli öğrencimiz var. Aldıkları eğitimlerle kısa sürede kendilerini oldukça geliştirdiler ve gelişimleri devam edecektir’’ dedi. İlçe Kaymakamı Ünlüsoy ise, ‘‘Otizmli bireylerin gelişimleri için eğitimin ve toplumun yaklaşımı önemli. Vatandaşlar olarak otizmin bir farkındalık olduğunu bilerek otizmli bireylerle daha iyi iletişim kurmayı herkesin öğrenmesi gerekiyor’’ şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından otizmli öğrenciler şiir ve şarkı söyledi, çayda çıra gösterisi yaptılar. Programa katılanlar otizmli öğrencilerin yaptığı resim sergisini gezdiler. Program otizmli bir öğrencinin doğum günü olması nedeniyle pasta kesilerek son buldu.
Hürriyet Mahallesinde bulunan Tekfen Vakfı Özel Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Tırnaksız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Memduh Topuz, Ak Parti İlçe Başkanı Süleyman Ulu, Kadın Kolları Başkanı Hanife Şumnu, Gençlik Kolları Başkanı Hakan Uçaral, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!