Ceyhan’da Kosgep Girişimcilik Kursuna Yoğun İlgi

Güncelleme Tarihi:

Ceyhan’da Kosgep Girişimcilik Kursuna Yoğun İlgi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2016 15:37

ADANA'NIN CEYHAN İLÇESİNDE KOSGEP ARACILIĞI İLE KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYENLER İÇİN 25 KİŞİLİK AÇILACAK KURSA 95 KİŞİ BAŞVURDU.

Adana’nın Ceyhan ilçesinde KOSGEP aracılığı ile kendi işini kurmak isteyenler için açılan 25 kişilik kursa 95 kişi başvurdu.
Ceyhan Ticaret Borsası, Ceyhan İş Geliştirme Eğitim ve Danışmanlık Merkezi (CEYGEM) ve Kosgep aracılığıyla kredi ve hibe almak isteyen vatandaşların başvuruları sonucu açılacak girişimcilik kursuna başta Ceyhan merkez olmak üzere Adana ve ilçeleri, Hatay, Osmaniye ve Mersin’den olmak üzere 95 kişi başvurdu.
Yapılan sınav ve sözlü mülakatların ardından seçilen 25 kişi önümüzdeki günlerde 2 haftalık girişimcilik kursuna katılacakları belirtildi.
Başvuru yapan vatandaşlara yönelik sınav öncesi konuşan Ceyhan Ticaret Borsası Genel Sekreteri Mahmut Elma, CEYGEM aracılığı ile KOSGEP’ten hibe ve kredi desteğiyle kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara başarılar dileyerek tebrik etti.
Elma, Girişimcilik belgesi alan bir kursiyer KOSGEB’in 50 bin TL hibe desteğinden ve 100 bin TL faizsiz kredi desteğinden faydalanarak istediği meslek dalında kendi işyerini kurarak başarılı olacaklarını inandığını söyledi.
CEYGEM Başkanı ve Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can ise iş kurmak isteyen vatandaşların ilçede ekonomik olarak katkı sağlayacağını, gerçekleştirilen eğitim programlarıyla kursiyerler kendi işlerini kurma ve hayallerindeki işi yapma imkanlarının yanı sıra, edindikleri bilgileri kuracakları ticari işletmelerde uygulama şansı bulacaklarını kaydetti.
Yapılan elemelere Ceyhan Ticaret Borsası İnsan Kaynakları Sorumlusu Yeliz Aydar, CEYGEM yetkilerinden Ayşe Güler katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!