Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ak Parti'li Boydak oldu

Güncelleme Tarihi:

Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ak Partili Boydak oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 17:43

Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ak Parti'li Boydak oldu

Haberin Devamı

ADANA'nın Ceyhan İlçe Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'ün 15 Haziran'da İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından, Belediye Meclisi'nde Başkan Vekilliği seçimi yapıldı. AK Parti Ceyhan İlçe Kurucu Başkanı, Belediye Meclisi üyesi Ali Alper Boydak 22 oyla başkan vekili oldu.
Murat Göğebakan Kültür Merkezi meclis toplantı salonundaki seçim Meclis 1'inci Başkan Vekili Özcan Özal yönetiminde gerçekleşti. AK Parti Ali Alper Boydak'ı, CHP ise meclis üyesi Süleyman Yontay'ı aday gösterirken, MHP aday çıkarmadı. Yapılan konuşmaların ardından meclis üyeleri oylarını kullandı. 
31 ÜYE OY KULLANDI 
Toplam 32 üyeli Ceyhan Belediye Meclisi'nde Başkan Öztürk'ün görevden uzaklaştırılmasıyla 31 üye oy kullandı. Ak Parti adayı Boydak 22 oyla Başkan Vekili seçilirken, CHP adayı Yontay'a 7 oy çıktı. Mühürsüz olan 2 oy ise geçersiz sayıldı. 
Ali Alper Boydak yaptığı konuşmada Meclis üyelerine teşekkür ederek "Elimizden geleni Ceyhan için yapacağım. Ceyhan artık birlik ve beraberlik istiyor. Tüm partilerin Ceyhan’a vereceği çok şey var. Onun için bu belediyeyi el birliğiyle hep beraber yöneteceğiz. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını devraldığımızı unutmayacağız. Zor ve sorumluluğu yüksek bir görevde bizi tercih ettiniz. İnşallah bu görevde elimden gelen gayreti göstereceğimi çekinmeyeceğimden herkes emin olsun" dedi.
AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar ile Mehmet Şükrü Erdinç de seçim oturumuna katılarak gelişmeleri izledi. 

Ceyhun ÖZER/CEYHAN(ADANA)(DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!