Ceyda'nın fotoğraf merakı

Güncelleme Tarihi:

Ceydanın fotoğraf merakı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 01:00

Pembe, sarı, kırmızı çiçekler... Rüzgarda salınan narin ağaçlar... İşte burası, Ceyda Düvenci’nin huzur bulduğu yer, görkemli evinin bakımlı bahçesi... Oyuncu, bu bahçenin kapılarını geçtiğimiz günlerde EvBahçe dergisine açtı.Ceyda Düvenci, EvBahçe’ye verdiği röportajda fotoğraf merakını anlattı: “Çocukluğumdan beri fotoğraf çekmekten hoşlanıyorum, dört yıldır da bu işe daha sıkı sarıldım. Analog makineyle başladım, dijitale geçtim.”

Haberin Devamı

CEYDA DÜVENCİ FOTOĞRAFLARI

Güzel bir yaz gününde, Acarkent’teki evinde buluşuyoruz Ceyda Düvenci’yle. Üzerine titrediği bahçesinde, önce küçük bir keşfe çıkıyoruz. Hoşuna giden kareleri yakalar yakalamaz da basıyor deklanşöre.

Çocukluğundan beri fotoğraf çekmekten hoşlandığını ama dört yıldır bu işe daha da sıkı sarıldığını anlatıyor.     

SEBZELER KENDİ BOSTANIMIZDAN

Bahçe son derece geniş ve bakımlı... Burada ağırlıklı olarak mevsimlik çiçekler dikkat çekiyor. Cam güzeli, ortanca, acemhalısı, lotus, sardunya, lavanta, mor menekşe, beyaz ve sarı papatyalar... Ayrıca, manolya, melisa, oya, kestane ve gülibrişim ağaçlarını da unutmamak gerek.

Ama tüm bunlarla sınırlı kalmayan Ceyda Düvenci, bahçesine iki kiraz, leylak, erguvan ve limon ağaçlarını da ilave etmeyi ihmal etmemiş. Böylece bahçe çok daha şenlikli bir görünüme kavuşmuş: “Bahçemle ve çiçeklerle uğraşmak beni çok rahatlatıyor ve huzur veriyor. Bahar başında rengarenk çiçekler diktim. Bir duvarımdan yaseminler sarkıttım. Havuzun kenarına dış mekan bonsaimizi ve 55 yaşındaki sikasımızı yerleştirdim. En uç köşeyi ise bostan yaptım ve buraya da domates, biber, çilek, maydanoz, salatalık ve patlıcan ektim. Bir ay içinde taze sebzelerimizi kendi bostanımızdan yemeye başlayacağız.”

Burada bir yıldır yaşadıklarını ve kendisini hem şehir içinde hem de şehir dışında hissettiğini anlatıyor ve “Kendimi evimde çok özgür hissediyorum. Sessiz, huzur dolu ve kedilerimle birlikte çok mutluyum. Benim için bu ev ve bahçe her mevsim, her saat bir başka güzel” diyor.

Haberin Devamı

Ceydanın fotoğraf merakı
           

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!