Ceyda Torun'un 'Kedi' belgeseli ABD'de

Güncelleme Tarihi:

Ceyda Torunun Kedi belgeseli ABDde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 10:56

2017 yılı başında izleyiciyle buluşması beklenen film, Fatih Akın'ın “Köprüyü Geçmek” belgeselinden sonra Kuzey Amerika'da gösterime giren ilk Türkçe belgesel olacak. Ayrıca Torun'un merakla beklenilen filmi şimdiden birçok yabancı basın organında yer alıp adından söz ettirdi.

Haberin Devamı

Kültür Servisi'nde yer alan habere göre,Variety'de film hakkında çıkan haberde “karşı konulamaz bir belgesel” ifadesi kullanıldı.

Torun'un belgeseli Variety'nin yanı sıra birçok yabancı basın organında da kendine yer buldu.

 

 

Haberin Devamı

“Kedi”, mega kentlerin değişen doğasına ve kentin kedilerini seven ve koruyan insanlarına odaklanıyor. 2014 Nisan ve Mayıs'ında çekilen film, haftada altı gün, günde 16 saatlik bir çalışma programıyla çekildi.

Torun, Amerikalı Variety dergisine verdiği röportajda, “Konunuz 7/24 çekime hazır olduğunda, kamerayı kapatmak zor; yemek zamanında bile,” dedi.



KEDİ NÜFUSU EN AZ İNSAN NÜFUSU KADAR ESKİ

Ceyda Torunun Kedi belgeseli ABDde



Torun röportajında, her ne kadar İstanbul kedilerinin nüfusu hakkında resmi bir sayım olmasa da milyonlarca kedi olduğunu tahmin ettiğini söylüyor:

Haberin Devamı

“İstanbul'un insan göçü rotasının merkezlerinden biri olduğu düşünüldüğünde, kedi nüfusunun en az insan nüfusu kadar eski olduğu anlaşılabiliyor. İstanbul Üniversitesi'nden konuştuğumuz bir veteriner zoolog bize Boğaz'ın altında bulunmuş 3500 yıl önceden bir kedinin kalıntılarını gösterdi. Bu kedinin bacağındaki kırık, ancak bir insanın sargısı sayesinde iyileşmiş olabilirdi ve bu da o dönemim insanlarının kedilerle sevgi dolu ve şefkatli bir ilişki kurduğunu gösteriyor.”

Filmi çeken Ceyda Torun ve eşi Charlie Wuppermann'ın sahibi olduğu yapım şirketi Termite Films, Los Angeles'da bulunuyor. “Kedi”, önce festivalleri ziyaret edecek, ardından gösterime girecek. Film Türkiye'de de !F İstanbul Bağımsız Film Festivali'nde izlenebilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!