"Çevreyi kirletmekte insanlıkla kimse yarışamaz"

Güncelleme Tarihi:

Çevreyi kirletmekte insanlıkla kimse yarışamaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2016 12:09

"Çevreyi kirletmekte insanlıkla kimse yarışamaz"

Haberin Devamı

MANİSA Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, çevreyi kirletme konusunda insanlıkla kimsenin yarışamayacağını dile getirerek, "Çevremize batığımız zaman utanmıyor muyuz? 'Temizlik imandandır' diye bir söz var. Ancak, buna rağmen inancımız ile tam bir ters yaşantı içerisindeyiz" dedi.
Dünya Çevre Günü Manisa'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinliğe, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz ve personeli ile öğrenciler katıldı. Programa çevreye ilgili sivil toplum örgütlerinin ve Manisa Valiliği'nden katılan olmaması dikkat çekti. Meydandaki Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk konulup, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, giderek artan küresel ısınmanın, hızlı nüfus artışı, bilinçsiz atılan atıklar, sağlıksız kentleşme ve hızlı ekonominin çevreyi kirleten en önemli faktörler olduğunu söyledi. Yılmaz, "Ne yazık ki günümüzde çevrenin bilinçsizce kirlenmesi tüm dünyayı ilgilendirecek derecede küresel boyutlara ulaşmıştır. Çevre kirliliği ile mücadele etmek, doğa ile uyum içerisinde yaşamak her bireyin asli görevleri arasında olmalıdır. İnsanlar yaşadıkları çevreyi koruma, bilinçli kullanma, etkin çevre politikalarına destekleme ve yaygınlaştırma politikasını gütmelidir. Yaşam kaynaklarımızı korumak için hep birlikte el ele vererek çocuklarımıza daha yaşanabilir bir çevre bırakmaya gayret etmeliyiz" dedi.
"HEDEF, GEDİZ'DEN İKİNCİ KALİTE SU ELDE EDEBİLMEK"
Gediz Nehri'ndeki kirlilikle ilgili verilen mücadeleye de değinen Yılmaz, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gediz Nehri'nden kirliliğin önlenmesi amacıyla özel bir çalışma takvimi ve eylem planı hazırladı. Bu nedenle bütün çabamız Gediz Nehri'nin suyunun temizlenmesi içindir. Bazıları görmezden gelse de şu anda arıtma tesisi olmayan yerleşim yerlerimiz için Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü arıtma tesis konusunda çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışma yaklaşık iki yıllık bir süreyi alacaktır. Manisa merkez ile Turgutlu İlçe merkezinin maalesef kanalizasyon suları, yeni yapılacak arıtma tesisleri faaliyete geçene kadar ne acı ki Gediz Nehri'ne akmaya devam edecek. Atık sularının doğrudan denize ulaşmasına rağmen iki yılın sonunda bütün hedeflerimiz, birinci sınıf olması mümkün değil ikinci sınıf su kalitesine ulaşabilmek. Gediz Havzası'nın kirliliğinin önlenmesi için 2015 yılı başında Manisa Valiliği'nin önderliğinde özel bir ekip kuruldu halen bu ekiplerimiz de çalışmalarına devam etmektedir" diye konuştu.
Çevreyi kirletme konusunda insanlıkla kimsenin yarışamayacağını da vurgulayan Yılmaz, "Çevremize batığımız zaman utanmıyor muyuz? 'Temizlik imandandır' diye bir söz var. Ancak, buna rağmen inancımız ile tam bir ters yaşantı içerisindeyiz. Her kişinin çevreci olma ve üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerek" dedi.
Konuşmaların ardından etkinliğe katılan öğrenciler şiirler okudu. Şiirlerin okunmasının ardından programa katılanlar tek bir ağızdan Çevre Andı'nı okuyup, günün anısına Milli Egemenlik Anıtı'nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!