Çevrendekileri istemiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Çevrendekileri istemiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 00:20

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Futbol Federasyonu seçimlerinden dolayı hayli gergindi. Zira, her kafadan bir ses çıkıyordu. Hükümetin adamı olarak lanse edilen Hasan Doğan gerekli desteği alamamıştı. Mehmet Ali Yılmaz bastırıyordu. Ayhan Bermek, Kulüpler Birliği’nin "Haluk Ulusoy" kararına rağmen geri adım atmamıştı. Ulusoy’un adaylığı öncesi Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin’den CNN Türk’te ilginç açıklamalar gelmişti. Başbakan Erdoğan eski bir futbolcu olmanın verdiği sorumluluğu da üstlenerek, cuma günü düşündü taşındı, Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı, Kayserispor ve Erciyesspor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki’yi İstanbul’a çağırdı.

İstanbul’da buluştular

Başkan Özhaseki, akşam uçağına atlayıp, Başbakan’ın İstanbul’daki konutuna gitti. Konuta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ankaraspor Onursal Başkanı Melik Gökçek, ardından Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun oğlu Murat Aksu da çağrıldı. Hükümetin adamı olduğu iddia edilen ve mevcut federasyonda ikinci başkanlık yapan Hasan Doğan da Başbakan Erdoğan’ın huzurundaydı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, federasyon seçiminin kamuoyunda kendisi ve hükümet tarafından belirleneceği şeklindeki söylentilerden duyduğu rahatsızlığı anlattı. Hasan Doğan’ın tavırlarından, Melih Gökçek’in verdiği demeçlerden rahatsızlığını anlatıp, "Başbakan ve hükümet olarak biz bu seçimde aktif olarak kesinlikle rol almayalım. Kulüpler, kendilerini yönetecek kişileri kendileri seçsin" diye konuştu.

Özhaseki, Kulüpler Birliği’nin Haluk Ulusoy’dan olan yana tavrını hatırlatarak, başkan adayı olarak onu destekleyeceklerini söyledi. Gökçek de aynı duygulara katıldığını tekrarladı. Bu arada, her iki başkan da, Ulusoy’un daha önceki yönetim kurulundaki isimleri görmek istemediklerini dile getirdiler. Aksu, Gökçek ve Özhaseki, saat 24.00 sıralarında Başbakan’ın evinden ayrıldılar. Adres belli olmuştu: "Haluk Ulusoy"

Gazeteye çağrıldı

Saat 24.00’ü biraz gece Haluk Ulusoy, iki onursal başkan ve Murat Aksu tarafından Yenişafak Gazetesi’ne çağrıldı. Aksu, Gökçek ve Özhaseki, Ulusoy’a, "Başbakanımız ve hükümet seçimlerde tarafsız kalacak. Kulüpler Birliği ve diğer alt birlikler gibi bizim de gönlümüzden geçen sensin. Yalnız, bu kez etrafında daha önce yer alan ve sana da yanlış yaptırdıklarını düşündüğümüz isimleri listene alma. Tarafsız ve adil ol" dediler. Merkez Hakem Komitesi’nin de yenilenmesi dile getirilen gazete binasındaki bu sohbetin ardından Haluk Ulusoy, gereken mesajı alıp, evine döndü. Ertesi gün de, Futbol Federasyonu Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!