Çevreciler, topladıkları 30 bin imzayı ‘İmar Komisyonu’na gönderdi

Güncelleme Tarihi:

Çevreciler, topladıkları 30 bin imzayı ‘İmar Komisyonu’na gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2016 15:41

Çevreciler, topladıkları 30 bin imzayı ‘İmar Komisyonu’na gönderdi

Haberin Devamı

 

 

MERSİN Çevre ve Doğa Derneği, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/50 binlik çevre düzeni planında Akkuyu Nükleer Santrali'nin işaretlenmemesi için topladığı 30 bin imzayı, Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu'na teslim etti.
Gülnar İlçesi Büyükeceli Mahallesi'nde yapımı süren Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı çıkan yaklaşık 50 çevreci, Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde toplandı. CHP Milletvekili Hüseyin Çamak'ın da destek verdiği çevreciler, 'Nükleere hayır' yazılı dövizler taşıyıp, 'kanser olmak istemiyoruz' sloganları attı. Beraberinde getirdikleri 30 bin imzayı belediye giriş kapısının önüne yerleştiren çevreciler, Akkuyu Nükleer Santrali'nin çevre düzeni planında işaretlenmemesini talep etti.
Belediye Başkanları ve meclis üyelerine çağrıda bulunan çevreciler adına konuşan MERÇED Yönetim Kurulu üyesi Ali Sarızayim, çevre düzeni planının insanların temiz bir çevrede yaşama hakkının gözetilerek yapılması gerektiğini ifade ederek, bu planda Akkuyu Nükleer Santrali'nin işaretlenmemesi gerektiğini söyledi. Santralin çok büyük ve geri dönülemez bir çevre kirliliği yaratacağını ifade eden Sarızayim, "Risk ve toplumsal maliyetler yaratacağı, Akkuyu bölgesinin dünyanın imha edemediği ve sürekli radyasyon kirliliği yaratan nükleer atık deposu olacağı, ekolojik dengeyi bozacağı tarım ve turizme büyük darbe vuracağı, havayı, suyu ve toprağı kirleteceği bilinmektedir. Koruma altında olan Akdeniz foklarının yaşam alanlarına da zarar verecektir" dedi.
Mersin halkının nükleer santrale karşı olduğunu kaydeden Sarızayim şunları söyledi:
"Santralin işaretlenmemesi için bir ayda 30 bin imza toplandı. Mersin Kent Konseyi tarafından yapılan ankette de vatandaşların yüzde 86'sının santral istemediği kanıtlanmıştır. Kentimizi yöneten belediye başkanları ve meclis üyeleri. Halkın karşı olduğu bir yatırımın projesini meclis üyeleri onaylayamaz. Plan hukukuna aykırı olan projenin uygulanmasına alet olmayın. Belediyenizin 2012 yılında meclisinden çıkarılan 'Akkuyu Nükleer Santralini istemiyoruz' kararına aykırı davranmamak için santrali işaretlemeyiniz. Adınız tarihe kara leke olarak geçmesin."
Açıklamanın ardından çevreciler, imzaları komisyona götürerek teslim etti.

İbrahim MAŞE / MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!