Çevreci çocuklara indirimli alışveriş

Güncelleme Tarihi:

Çevreci çocuklara indirimli alışveriş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2012 00:00

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevre bilincini küçük yaşta geliştirmek amacıyla başttığı, ‘çevreci çocuk’ uygulaması kapsamında öğrencilere, ‘çevreci çocuk kartı’ verecek.

Haberin Devamı

Öğrenciler, getirdikleri pil, yağ gibi atık maddeler karşılığında kartlarına yüklenecek puanlarla, çocuk mağazalarından indirimli alışveriş yapabilecek. Çocuklar ayrıca, otobüs biletlerini de ekstra indirimli alabilecek. Yaklaşık 40 bin çocuğu kapsayacak uygulama öncelikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerden birinde başlayacak.

Amaç çevre bilinci oluşturmak

Çevre bilincinin geliştirilmesi noktasında en önemli unsurun çocuklar olduğunu belirten Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, bu nedenle çevre bilincinin oluşturulması noktasında çocuklara öncelik vermeyi amaçladıklarını söyledi. ‘Çevreci çocuk kartı’ ile ilgili bilgi veren Baş, şöyle devam etti:

Ailelerde de etkili olacak

“Her yapılan faaliyetin Bakanlığa bir külfeti oluyor ama biz bundan kaçmıyoruz. Maddi ve manevi, üzerimize düşeni yapmalıyız. Çocuklarımız, bizim geleceğimiz. Gönüllülük esasına dayalı bu uygulamaya katılacak çocukların, aileleri ve akrabalarının da çevre bilinci kazanması konusunda etkili olacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla çevreci çocuk projesini çok önemsiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!