Çevre sorunları masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Çevre sorunları masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 15:21

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Çevre Mühendisleri Odası tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Ulusal Çevre Mühendisliği Kongresi başladı.

Haberin Devamı

ODTÜ Kongre Merkezi'nde bugün ve yarın da devam edecek olan kongrede, küresel iklim değişikliği, hava kirliliği gibi çevre sorunları masaya yatırılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Mehmet Emin Birpınar, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, üniversitelerdeki çevre mühendisliği bölümlerinin önemini dile getirdi. Birpınar, "Dünyanın ortalama sıcaklığı 14-15 derece civarında. Bu sıcaklık arttığında sonuçlarının neler olacağını tam olarak bilemiyoruz, sadece kestirebiliyoruz. Ancak birçok sıradışı olayın meydana geldiğini görebiliyoruz" diye konuştu.

EĞİTİME ÖNEM VERİLMELİ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cumali Kınacı, çevre mühendisliği eğitimi verilirken, temel bilim ve temel mühendislik konularına önem verilmesi gerektiğini söyledi. Öğrencilere yeni konuları ve bazı formülleri öğretmenin yeterli olmadığını, ‘bilgiye nasıl ulaşılır’ın öğretilmesi gerektiğini belirten Kınacı, bu konuda öğretim üyelerinin de kendini yenilemelerini önerdi. TMOBB Başkanı Emin Koramaz, kongrenin, çevre sorunlarının çözümü ve çevre bilincinin artırılmasına katkıda bulunacağına inandığını dile getirerek, çevre ve doğayı tahrip eden konulara karşı yaptıkları çalışmaları anlattı. ODTÜ Rektör Yardımcısı Meliha Altunışık ve Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu'nun da konuşma yaptığı kongrede emeği geçenlere de plaket verildi. Çevre sorunlarına akademik sunumlarla çözüm aranacak olan kongre, 7 Ekim Cumartesi günü sona erecek.

BAKMADAN GEÇME!