Çevre sevgisinin suyunu çıkarmayın

Güncelleme Tarihi:

Çevre sevgisinin suyunu çıkarmayın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 00:00

Gelişen sulama teknikleriyle artık tasarruf ederek bahçeleri yeşil tutmak mümkün. Bahçe sulaması, en yaygın olarak salma sulama olarak bilinen şekilde yapılmasına rağmen bu yöntemin su israfına ve toprak verimliliğini düşürdüğüne işaret eden yetkililer gelişen su teknikleri hakkında bilgi verdi.

Konunun uzmanları genellikle bahçe sulamada yağmurlama ve damla sulama tekniklerini tavsiye ederken 350 TL ile 580 TL arasında değişen fiyatına rağmen yeni çıkan yağmurlama sistemlerinin tasarruf için en iyi yöntem olduğunu söylüyor. Yetkililer şu bilgileri veriyor:

Daha az su kullanılıyor

“Yağmurlama sulama yönteminde su doğal yağış gibi toprak yüzeyine serpilerek uygulanır. Bitkilerin hepsi aynı miktarda su istemez. Kimi çok kimi az su ister. Bu sistem sayesinde bahçenin her köşesine istenilen seviyede sulama yapmak mümkün. Milimetrik başı çevirerek istenilen yerlerin sulanmasına karar verilebilir ve zaman ayarını yaparak yine istediğiniz zamanda sulama yapılması sağlanabilir. Alet ayrıca yağmura duyarlı olduğundan, hava yağışlı olduğunda otomatik olarak devre dışı kalıyor. Yağmurlama tekniğinde salma sulamaya göre daha az su harcanıyor ve topraktaki besin maddelerinin kaybı da önlenir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!