Çevre ödüllü Ankara hala kömür yakıyor

SOĞUKLAR bastırdı... Başkenti Belko’nun sattığı ve dağıttığı kömür dumanları sardı.

Ankara’da aile sayısı 1 milyon 250 bin.
Doğalgaza üye sayısı 1 milyon 200 bini geçti.
Büyükşehir Belediyesi, 120 bin aileye bedava kömür dağıtıyor.
Bir de ücretli satılan kömür var.
Belko’yu bu kış ne kadar kömür dağıttığını açıklamalıdır.
Belko’nun her yıl 500 bin ton kömürü almak için ihale açtığı medyada yer aldığına göre, Ankaralı yılda 500 bin ton yıllık kömür yakıyor.
Bu da şu demektir. Doğalgaz abonesi 400 bin aile, doğalgazın pahalı olmasından dolayı kömür yakıyor.
Avrupa Birliği Çevre Komisyonunu şimdi Ankara’ya davet etmek gerekiyor. Çevre ödülünü Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne nasıl verdin?
Osman GÜMÜŞ

Ankara’daki ‘ucube’


BAŞBAKAN, Kars’taki İnsanlık Anıtı’na ‘ucube’ dedi. Peki Sayın Başbakan kendi partisinden olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Eskişehir yolu Armada AVM karşısında bulunan ve yıllarca ne olduğu ve ne işe yaradığı veye yarayacağı anlaşılamayan yanından geçerken insanın üzerine yıkılacakmış hissi veren o ‘demir yığını’na ne isim veriyor acaba.
Mehmet YENİAY

‘Behzat Ç’ Ankara’ya hareket getirdi


YILLARDIR İstanbul piyasasında çekim yapan film şirketleri sonunda Ankara’nın yolunu buldular.
Ankara, İstanbul’dan sonra en büyük kentimiz olmasına rağmen dizilerde ve sinemada şimdiye kadar istenilen yerde olamadı. ‘Behzat Ç’ dizisi Ankara’nın çeşitli yerlerinde çekimi yapıldığından halktan büyük ilgi görüyor.
Çankaya Belediyesi’nin yapacağı bir plato ve buna benzer katkıları sinemacıları Ankara’ya çekebileği düşüncesindeyim.
Bundan oteller, restaurantlar yararlanacaktır. Bu da Ankaralıya kazanç
olarak dönecektir. Çankaya Belediyesi, Anatoliya çadırının olduğu yeri sadece parti kongresi ve yılda 5-6 konserle boş tutacağına büyük bir plato haline getirebilir.
İstanbul’da cadde ve sokakların, Ankara’ya göre daha dar oluşu, trafiğin yoğunluğu karşısında Ankara’nın daha avantajlı durumdadır.
Bu da Ankara’ya yeni bir soluk getirecektir.
Hüseyin EKŞİ

KISA... KISA...


- SÜLEYMAN Karakul’un ‘Gitmesek de görmesek de’ isimli resim sergisi 14 Ocak?16 Şubat tarihlerinde G&G Sanat Galerisi’nde izlenebilir. (Yıldızevler Mah. Hollanda Cad. No.54/A Çankaya)
- TÜRK Japon Vakfı Kültür Merkezi’nde yapılacak; Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü sanatçıları tarafından yapılacak ‘Yeni Yıl Konseri’ ve ‘Japonya Denilince’ adlı Ankara Olgunlaşma Enstitüsü kursiyerlerinin yağlı boya resim sergisi açılışı 20 Ocak Perşembe 19.00’da.
Yazarın Tüm Yazıları