Çevre kirliliğini paylaştı sosyal medyada fenomen oldu

Güncelleme Tarihi:

Çevre kirliliğini paylaştı sosyal medyada fenomen oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2016 17:18

Çevre kirliliğini paylaştı sosyal medyada fenomen oldu

Haberin Devamı

Hilmi DUYAR/BALIKESİR, (DHA)- BURSALI ayakkabı imalatçısı, trekking rehberi 51 yaşındaki Levent Erbab, Balıkesir'in Erdek İlçesi Ormanlı Mahallesi yakınındaki plajda çevre kirliliğini görüntüleyip bunu sosyal medya hesabında paylaşınca bir anda sanal alemin fenomeni oldu. Plajdaki kirliliği gözler önüne seren görüntüler kısa sürede 200 bini aşkın kişi tarafından tıklandı.
Aynı zamanda Olimpos Doğa Gezginleri Grubu'nun liderliğini de yapan evli, iki çocuk babası Levent Erbab, Kapıdağ Yarımadası, Ormanlı Mahallesi'ndeki plajdaki kirliği cep telefonuyla görüntüledi. Erbab, plajdaki çevre kirliliğini, çarpıcı şekilde gözler önüne seren bu videoyu Facebook sayfasında da paylaştı. Erbab'ın, geçen 15 Eylül'de saat 19.36'da sosyal medya hesabına yüklediği görüntüyü kısa sürede 209 bin kez tıklandı. Plajdaki, pet şişeden naylon poşet, teneke içecek kutularına kadar pek çok atığın yer aldığı bu videonun yoğun ilgi görmesi üzerine Erbab, dünyanın en büyük sosyal platformlarından Change.org'ta, poşet kullanımının yasaklanması için kampanya başlattı. 'Çevre ve insanlık için el ele' başlığı ile başlatılan imza kampanyası yazısında Erbab, şu görüşlere yer verdi:
"Marketlerde ve pazarlarda poşet kullanılmasını istemiyoruz! Bu Türkiye'mizin kanayan yarası. Doğaya bırakılan pet şişe, poşet ve çöplerin intikamını doğa bizden alacak. Hiç bir şey sınırsız değildir. Bir gün her şey aniden bitiverecek. Bu imza kampanyasında ailesi ve çocukları olanlara sesleniyorum. Bu şekilde doğayı kirletmeye devam ederseniz 10 yıl sonra çocuklarımıza iyi bir dünya bırakamayacaksınız. Kimse denize giremeyecek ve temiz hava alamayacak. Poşetler toprağa uzun yıllar sonra karışıyor ve doğamızı kirletiyor. Marketlerde ve pazarlarda poşet kullanılmasını asla istemiyoruz. Su şişelerini geri dönüştüren ve para veren makinelerden kullanılmasını istiyoruz. Dünyanın tamamında marketlerde artık poşet kullanımı yasaklandı. Bizim ülkemizde de yasaklansın. Su şişeleri doğaya atılmasın. Başka ülkelerdeki gibi marketlere geri dönüşüm için pet şişelerini geri alan makineler konulsun ve 1 TL ye satılan suyun pet şişesini geri dönüşüm makinesine attığınızda 30 kuruş size geri ödemede bulunsun. Artık bu makinelerden ülkemizde de olması gerekiyor. Bundan kısa süre önce Almanya'ya gittim ve orada hiçbir markette poşet kullanılmıyordu ve su şişelerini geri alan makineler vardı. Bunlardan bizim de ülkemizde de olmasını istiyorum."
İmza kampanyasına destek çığ gibi büyürken Erbab, doğa gezileri sırasında çevre kirlilği, doğa katliamı ve ilginç olayları görüntülediğini belirterek, "Çevre kirliliği ve doğa katliamının ülkemizde aşırı derecede fazla. Ancak bu durumun Kapıdağ Yarımadası, Ormanlı Mahallesi'ndeki plajda en yüksek seviyelerde. Bir an önce ölem alınıp, bu kötü manzaradan kurtulmak gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca poşet kullanılması yasaklanmasını istiyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!