Çevre Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı: Terörün zararlarını telafi etmeye çalışıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Çevre Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı: Terörün zararlarını telafi etmeye çalışıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 12:48

Çevre Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı: Terörün zararlarını telafi etmeye çalışıyoruz

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA)- ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatma Varank, terör örgütlerinin verdiği zararları bir an önce telafi etmek için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, ''Çalışmalarımızın içeriği tamamen insan merkezli olup, yaşanabilir şehirler kurmak üzerine yoğunlaşıyoruz'' dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2007'den itibaren sürdürülen 'İmar, Kıyı, Yapı ve Çevre Uygulamaları Bölgesel Semineri' bu kez Kayseri’de yapıldı. Üç gün sürecek seminerin açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatma Varank, ''Bakanlık olarak bu tür seminerlerle yönetmeliklerimizde olan değişikliklerimizi ve uygulamalarımızı yerel yönetimlerle paylaşarak yerel hizmetlerin daha verimli yürütülmesi ve başarıyla gerçekleşmesine katkı sağlamaktır. Ülkemizin gündemini işgal eden terör örgütlerinin vermiş olduğu zarar ve ziyanı bir an önce telafi etmek için gece gündüz çalışılıyor. Çalışmalarımızın içeriği tamamen insan merkezli olup, yaşanabilir şehirler kurmak üzerine yoğunlaşıyoruz'' ifadelerini kullandı.
Müsteşar Yardımcısı Varank, 3 gün sürecek olan seminerde İmar, Kıyı, Yapı ve Çevre Uygulamalarına ilişkin güncel durum, mevzuat ve sorunların uzmanlar aracılığı ile ayrıntılı bir şekilde ele alınacağını da bildirdi. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Mehmet Kubat da konuşmasında, 2007 yılından bugüne kadar 8 bin kişinin bu eğitimlerden faydalandığını, bu yıl da 5 bölgede bin 730 kişiye bu eğitimin verilmesi planlandığını söyledi. Kubat, “Seminere Kayseri, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Konya, Aksaray ve Nevşehir İl Özel İdarelerimizden, Büyükşehir Belediyelerimizden, İl ve İlçe Belediyelerimiz ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerimizden 300 kişi davet edildi ve programımız 3 gün süreyle 5 oturum şeklinde yapılacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!