Çetinsaya-Özkök ortaklığında yeni şirket

Güncelleme Tarihi:

Çetinsaya-Özkök ortaklığında yeni şirket
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2012 17:34

Haberin Devamı

Çetinsaya-Özkök ortaklığında yeni şirket

Avrupa Konutları’nın mimarı Süleyman Çetinsaya, geçenlerde Avrupa Konutları Atakent 1 projesinde ortak olduğu İlyas Özkök ile yeni bir ortaklığa imza attı. 16,5 milyon TL sermayeyle kurulan yeni şirketin adı Özaksu Gayrimenkul Yatırım ve Turizm Anonim Şirketi.
16 Mart’ta tescil işlemleri tamamlanan yeni şirketin genel merkezi de Veliefendi Hipodromu’nun tam karşısında…
Bu ortaklıkta nasıl bir projeye başlayacaklarını henüz bilmesem de şirketin faaliyetleri arasında konut, prefabrik konut, tatil sitesi, spor tesisleri, turistik tesisler, dinlenme ve eğlenme tesisleri, alışveriş merkezleri, otel, okul ve hastane inşa etmek yer alıyor.
İlyas Özkök yönetimindeki şirkette başkan yardımcılığını Süleyman Çetinsaya yürütecek. İsmail Erdem ve Lütfi Özkök de yönetimde söz sahibi olacaklar.
Şu bilgiyi vermekte fayda var: Geçen yıl Halkalı’nın en büyük parsellerinden birinin satıldığını ve sahibinin Özkök Ailesi olduğunu yazmıştım. Halkalı gibi değerli bir bölgede uzun zamandır satılmayı bekleyen bu arazi üniversite imarlıydı. Belki de Süleyman Bey ve İlyas Bey güçlerini birleştirip bu arazi üzerine üniversite inşa etmeyi düşünüyorlardır.

Haberin Devamı


Şubat şampiyonu Avrupa Konutları Atakent 3
Bu arada Süleyman Çetinsaya’nın sahibi olduğu Avrupa Konutları Atakent 3 projesi, 45 daire satarak ve 18 milyon 929.702 TL ciro elde ederek, Emlak Konut GYO’nun projeleri arasında Şubat ayını lider olarak kapattı. Ocak 2011’de inşasına başlanan ve 2.300 konuttan oluşan proje, toplam 18 ayda tamamlanacak ve Temmuz 2012’de teslim edilmeye başlanacak.

Çetinsaya-Özkök ortaklığında yeni şirket

Kiptaş Bahçeşehir ihalesi iptal
Kiptaş, 15 Şubat’ta Bahçeşehir’deki 8 arsayı satış karşılığı gelir paylaşımı ihalesine çıkarmıştı. Ancak yeterli katılım olmaması sebebiyle ihale iptal edildi. Kiptaş yetkilileri, ihaleyle ilgili süreci askıya aldıklarını söylediler. Bahçeşehir’de gölet karşısında Mesa Nurol Evleri ile Uphill Court arasındaki alanda yer alan gayrimenkullerden konut ve ticari alan imarı olan 6 arsanın kullanım alanlar 9.595 metrekare ile 78.047 metrekare arasında değişiyor. Satışa çıkarılan toplam arsalar ise 284 bin metrekarelik bir alana kavuşuyor. Emsal değeri 2 olan arsalar üzerine toplam 568 bin metrekare inşaat izni bulunuyor. İhaleye çıkarılan iki özel sosyal ve kültürel alan ise 2.109 ve 2.189 metrekare yüzölçümünde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!