Çetin: 30 Ağustos yeniden doğuş destanıdır

Güncelleme Tarihi:

Çetin: 30 Ağustos yeniden doğuş destanıdır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2016 13:32

ADANA’nın merkez Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Haberin Devamı

Başkan Çetin, Başkomutan Mustafa Kemal’in komutasında, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un, ’bir milletin yeniden doğarak, kendisine yeni bir yol belirlemesinin ifadesi’ olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"30 Ağustos 1922 tarihi, Türk Ulusunun Mustafa Kemal önderliğinde verdiği bağımsızlık mücadelesinin, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Omuz omuza mücadele vererek tarihin en şanlı, en onurlu zafer destanını yazdığı gündür. Bu onurlu günde, bu gün bizlere düşen asıl görev ’Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Mustafa Kemal’in yolunda, yılmadan ve yorulmadan ilerlemek, O’nun ilke ve devrimlerine sahip çıkmak, Cumhuriyetimizi, yine Mustafa Kemal’in önderliğinde geleceğe taşımaktır."

FENER ALAYINA DAVET

Zafer Bayramı’nı son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle ’buruk ama umutla’ kutladıklarını vurgulayan Başkan Çetin, vatandaşları CHP il, ilçe örgütleri ve Seyhan Belediyesi ile birlikte düzenlenen ’30 Ağustos Zafer Bayramı Fener Alayı’ yürüyüşüne davet etti. Çetin, "30 Ağustos Salı günü saat 20.00’de Kenan Evren ve Turgut Özal Bulvarının kesiştiği noktada toplanıp, ellerimizde meşalelerle Duygu Kafe’deki Gençlik Meydanı’na kadar yürüyeceğiz. O gün, tüm halkımızı ele ele, omuz omuza birlikte olmaya davet ediyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!