Çetelerin belalısına sürgün

Güncelleme Tarihi:

Çetelerin belalısına sürgün
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Başta Şirinler olmak üzere çok sayıda çeteyi çökerten Adana Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdür Vekili Sedat Keskin, daha pasif bir görev olan Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tayin edildi. Bu tayini ‘‘sürgün’’ diye niteleyen bazı emniyet görevlileri, Tantan'ın konuya el atmasını istediler.

ADANA'da görev yaptığı sürede çok sayıda çete elebaşısının yakalanmasında aktif rol oynayan Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdür Vekili Sedat Keskin, Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tayin edildi. Bazı emniyet mensupları, Keskin'in Pozantı'ya gönderilmesinin ‘sürgün’ olduğunu ileri sürdü.

O BİR ‘AVCI’

Adana Emniyet Müdürlüğü'nde Cinayet Büro Amiri olarak görev yapan Sedat Keskin, çetelere karşı başlatılan mücadelede gösterdiği başarıdan dolayı göz doldurunca, Arif Öksüz'ün müdürlüğünü yaptığı Asayiş Şube'de Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Bu ikili önce, dönemin Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican'ın, ‘‘Söylemezler çetesinden daha tehlikeli’’ dediği, Şirinler Çetesi'ni çökertti. Geçtiğimiz günlerde Adana Cezaevi'nde isyan çıkartan Şirinler çetesinin lideri Mehmet Şirin Aksoy, aralarında subay ve astsubaylar ile polis emeklilerinin bulunduğu 15 çete elemanı adalete teslim edildi. Ceyhan İlçesi'nde çek - senet ve adam öldürme olaylarına adı karışan Gannemoğlu Çetesi'ne darbe vuruldu.

YARALANDI, YAKALADI

Sedat Keskin, çetenin elebaşı Mahmut Gannemoğlu'nu silahlı çatışmada elinden yaralanmasına karşın yakalamayı başardı. Keskin'in Organize Suçlar Şube Müdür Vekilliği döneminde de, Şirinler Çetesi'ne ait işyerlerini bombalayan Susurluk bağlantılı Tarzanlar Çetesi'ne darbe vuruldu. Aralarında polislerin de bulunduğu çetenin elemanları, sadece Başbakan korumalarında bulunduğu belirtilen ‘Agram- 2000’ ve devletin kayıp silahları arasında bulunan ‘Uzi marka’ suikast silahlarıyla yakalandı.

Tarzanlar Çetesi'nin ardından, Adana'da Kocavezir, Kör Ethem, Üçkardeşler, Servisçiler, ihale ve genelev çeteleri çökertildi. Türkiye'de ilk kez, yakalanan çete elemanları, haraç aldıkları çarşı çevresinde yaya olarak dolaştırıp teşhir edildi. Ancak Keskin bu uygulaması nedeniyle soruşturma geçirdi.

TANTAN İNCELESİN

Keskin'in tayini emniyet çevrelerinde şaşkınlık yarattı. Bazı emniyet görevlileri, ‘‘Bu kadar başarılı bir polis amiri nasıl kızağa çekilir? Pozantı gibi bir ilçeye gönderilir? Sayın Sadettin Tantan'ın bu işi incelemesini istiyoruz. Bu sürgünden sayın bakanın haberinin olduğunu da sanmıyoruz. Çünkü, sayın Tantan, çetelerin üzerine giden bir bakan’’ dediler. Adana Emniyet Müdürü Şükrü Yetimoğlu bu konudaki soruları yanıtsız bıraktı. Bir emniyet yetkilisi, Keskin'in geçici bir süre için Pozantı'ya gönderildiğini söylemekle yetindi.

Şirinler'i çökerten polis

Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Sedat Keskin, dönemin Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican'ın, ‘‘Söylemezler çetesinden daha tehlikeli’’ dediği Şirinler çetesini çökerten polis. Çetelerin üzerine karalılıkla giden Keskin, korkusuz ve atılgan bir polis olarak tanınıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!