Cesur Yürek’e teşekkürler

Haberin Devamı

O bir kadın. Bir anne. Bölge ekonomisinin önemli bir kurumunda yönetici. O bir cesur. Meme kanseri tedavisi görürken dökülen saçlarının yerini alan peruğu herkesin içinde atacak kadar yürekli. Bu sinsi hastalığa kafa tutan bir cesur yürek. Ve de en önemlisi bu hastalıkla savaş için bayrak açan bir önder. Evet, yazıldı, çizildi. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’den söz ediyorum. Meme kanserini yenen Kestelli, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nen katkısıyla gezici bir mamografi cihazı alıp Sağlık Bakanlığı’na verdi. Projenin adı: ‘Annem kanseri yendi.’ Amacı, annelerin, kadınların muayenelerini aksatmaması, sinsi hastalığın erken tanısı ve mücadele. Dedim ya, gazetelerde bu haber yer aldı. Ama ben de yazmadan edemezdim. Işınsu Kestelli’ye bu örnek projesi için teşekkür ediyorum. Sağlığı, neşesi asla bozulmasın. Yüzünden gülüşü hiç silinmesin.

Haberin Devamı

Cesur Yürek’e teşekkürler

Hayvan sevgisine tamam ama nasıl
2008 yılından beri Olimpiyatköy’de oturmaktayım. Burası, Limontepe’de sözüm ona korunaklı bir site. Köyümüzde imara aykırı tadilatlar, özellikle teras evlerin yağmurlu havalarda akması, küf, ulaşım gibi bir çok sorun bulunmaktadır. Bütün bunların üstüne son bir yıldır yaşanan en büyük sorunlardan biri ise sokak köpekleridir. Son bir yılda benim bildiğim 5-6 ısırılma olayı gerçekleşmiştir. Bir çok insan bu durumdan şikayetçi olup, kimse şikayetlerini yazılı olarak bildirmemektedir. Bazı köpek sahipleri de ‘benim köpeğim bir şey yapmaz’ diyerek köpeklerini tasmasız gezdirmektedir. Son olarak kızım üst komşumuzun köpeğinin saldırısına uğramıştır. Yaklaşık bir ay önce torunlarım otobüsten indiğinde arkalarına üç sokak köpeği takılmış, çocuklar korku içinde eve gelmişlerdir.

Asla düşman değilim
Bunları yazarken zannetmeyin ki ben hayvan düşmanıyım. Çocukluğum köyde geçmiş, hayvanların içinde büyümüş, Allah’ın yarattığı her canlıyı seven biriyim. Başkalarına zarar vermedikleri sürece insanların tercihlerine de saygı duymaktayım. Gelişmiş ülkelerde sokaklarda bir tek başıboş sokak hayvanı bulunmamaktadır. O insanlar bizden daha mı az sevmektedirler kedileri, köpekleri?

Haberin Devamı

Adam gibi barınaklar
Yoksa bizden daha çok mu değer vermektedirler? Sokaklarda açlığa terkedilen, şiddete ve tecavüze uğrayan, tehdit oluşturan sahipsiz hayvanlara belediyelerin adam gibi barınaklar yapması gerekmez mi? (gerekirse atık su bedelinde olduğu gibi, aylık faturalarda vatandaşa yansıtabilirler) Hayvan sahiplerinin takibe alınması, kötü muamelede bulunan, sokağa terk edenlere de ceza verilmesi gerekmez mi?
Son olarak korku içinde yaşamak istemiyorum. Evimden özgür ve korkusuzca çıkmak ve yine korkusuzca eve dönmek istiyorum.
Nazlı ÖZAYDIN

Kuralsız sürücüler
İzmir’de Şehitler Caddesi’nin Alsancak Limanı tarafındaki bitiminde sağa zorunlu yön ve limandan gelişler için de bir şerit bulunmakta. Fakat çoğu kuralsız sürücüler limandan geliş yönüne girip trafiği içinden çıkılmaz hale getiriyor. Arada sırada rutin kontroller haricinde önlem alınmamaktadır. (Örneğin yoğun trafikte geçit bir polis aracıyla kapatılıyor) Sözkonusu yere kurt kapanı ve girilmez uyarı levhası konulmasıyla ancak bu sorun çözülecektir.
Murat GÖKERTİ

Haberin Devamı

Cesur Yürek’e teşekkürler

Su artık boşa akmıyor
Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Şube Müdürlüğü’nden bir mesaj geldi, teşekkür ediyor ve aktarıyorum:
“Köşenizde, ‘Su boşa akıyor’ başlığı ile yayınlanan okur şikayetinde, Cengizhan Caddesi 124 Sokak üzerinde aylardır suyun boşa aktığı belirtilmiştir. Parka ait dahili tesisatta olduğu tespit edilen arıza 17 Ağustos tarihinde giderilmiştir. Ancak parkın dahili tesisatındaki sorunun 29 Ağustos tarihinde tekrarlanması sonucu İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından arıza 30 Ağustos tarihinde giderilmiştir.”

Hoşgörünün fotoğrafı
Gazeteci dostum Atilla Köprülüoğlu iletti:
“Yenifoça’da komşum emekli demiryolcu Turgay Çalışlar, bir yavru kirpinin kedilerle aynı kaptan mama yediğine tanık olunca, önce gözlerine inanamadı, sonra da cep telefonuyla ‘inanılmaz’ı görüntülemeye başladı.
Arka ayakları tutmayan yavrunun, çekine çekine, ürkek ürkek mama kabının yanına yaklaştığınıı, sonra da kedilere aldırmadan içindekileri yemeye başladığını söyleyen komşum, ‘Çok şaşırtıcı geldi bana. Bugüne kadar kedilerle, can düşmanları köpekleri, horozlar, kazları hatta kanaryaları bile yan yana görmüştük. Ama kirpiye hiç tanık olmamıştık. Yavrunun bakımını üstleneceğim. Bu tablonun nankörlüğün, tahammülsüzlüğün, hoşgörünün azaldığı günümüzde insanlarımızı düşündürmesini diliyorum’ dedi.”

Haberin Devamı

Cesur Yürek’e teşekkürler

Yazarın Tüm Yazıları