"Sahrap Soysal" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Sahrap Soysal" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Sahrap Soysal

Çeşnili Yörük ali pidesi

MALZEMELER
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 yemek kaşığı toz maya
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı yoğurt
* 2 su bardağı kepekli un
* 3 su bardağı normal un
Çeşni için;
* Peynirli iç ve hamsi balığı (Kıymalı iç de kullanabilirsiniz.)

YAPILIŞI
Ilık süt, maya ve tozşekeri hamur yoğurma kabına aktarıp çatalla çırpın. Sıvıyağ, yoğurt ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kepekli unu ve normal unu katıp yoğurmaya başlayın. Oldukça yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru toplayın ve üzerini mutfak peçetesiyle örterek oda sıcaklığında 40 dakika bekletin.
Dinlenen, mayalanıp kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları yuvarlayın. Sonra da avuçlarınız arasında uzatıp bastırın.
İçlerine hazırladığınız içten koyup kenarlarını tıpkı pide gibi üzerlerine katlayın. Ama iç harcının üzerini kapatmayın. (Minik pideler hazırlayın.)
Oda sıcaklığında 20 dakika daha bekletin. Pideleri 5 dakika önceden ısıtarak 200 dereceye ayarladığınız fırında iyice kızarıncaya kadar, en az 25 dakika pişirin. Çıkarın ve sıcak sıcak servise sunun.
X

YAZARIN DİĞER YAZILARI