Çeşme'den Cumhuriyet seli aktı

Güncelleme Tarihi:

Çeşmeden Cumhuriyet seli aktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 12:19

Çeşme'den Cumhuriyet seli aktı

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yıldönümü kutlamaları nedeniyle düzenlenen meşaleli yürüyüşe binlerce Çeşmeli katıldı.

Çeşme'de Cumhuriyet Bayramı resmi törenlerinin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda, Cumhuriyet Resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyona, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutanı Derviş Akova, CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Jandarma Komutanı Binbaşı Emin Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Muhittin Dalgıç, Türkiye'de ülkenin en büyük bayramının kutlandığını belirterek "Cumhuriyet demek, demokrasi demek. Cumhuriyet demek, özgürlük demek. Cumhuriyet demek, hukukun üstünlüğü demek, insan hakları demek. Cumhuriyet, bütün bu kazanımları içinde barındırır. Çeşme'de de büyük bir coşkuyla Cumhuriyet'in 94. yılını kutluyoruz. Cumhuriyet Bayramı, sadece 1-2 gün değil, günlerce kutlanması gereken bir bayramdır. Nice 94 yıllar daha kutlama dileğiyle ve ülkemizin en önemli, en büyük bayramı olduğu bilinciyle, herkesin çok daha fazla sahip çıkması dileğiyle bütün yurttaşlarımızın bayramını kutluyorum" dedi.

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ'NE MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI

Resepsiyonun ardından Musalla Mahallesi'ndeki 16 Eylül Parkı'nda toplanan vatandaşların katılımıyla meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşü başlatıldı. Cumhuriyet Yürüyüşü'ne CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Özcan Purçu ile birlikte bini aşkın vatandaş katıldı. Cumhuriyet Yürüyüşü korteji, Uzun Sokak ve Çeşme çarşısından geçerken bazı vatandaşlar evlerinin pencere ve balkonlarından bayraklarını sallayarak Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu. Esnaflar da alkışlarla coşkuya katıldı. Marşlar eşliğinde gerçekleştirilen ve Çeşme sokaklarından sel gibi akan meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Yürüyüşün ardından kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda, Funda Öncü ve Ersin Kuşkanat konseri ile devam etti. Sanatçıların seslendirdiği şarkılara, meydandaki vatandaşlar da eşlik ederken, bazı vatandaşlar da oynayarak eğlendiler. 10'uncu Yıl Marşı ve İzmir Marşı eşliğinde gerçekleştirilen havai fişek gösterisi sırasında vatandaşlar marşlara eşlik ederken, ellerindeki Türk bayraklarını da sallayarak Cumhuriyet coşkusuna katıldılar. Birçok vatandaş da cep telefonları ile havai fişek gösterisini ve Cumhuriyet coşkusunu ölümsüzleştirdi.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!