Çeşme'de şehidin isminin verildiği polis merkezi hizmete başladı

Güncelleme Tarihi:

Çeşmede şehidin isminin verildiği polis merkezi hizmete başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 10:31

Çeşme'de şehidin isminin verildiği polis merkezi hizmete başladı

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme İlçesi'ne bağlı Alaçatı Mahallesi'nde, belediye ile hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilen ve Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde şehit düşen Özel Harekat Emniyet Amiri Doğan Sakarya'nın ismi verilen polis merkezi, törenle hizmete başladı.

Çeşme Belediyesi ve hayırseverlerin katkısıyla yapımı gerçekleştirilen Şehit Doğan Sakarya Polis Merkezi'nin açılışına; İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hasan Koçyiğit, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Vekili Yüzbaşı Ahmet Güney, Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, Polis Merkezi'ne adı verilen şehit Emniyet Amiri Doğan Sakarya'nın oğlu Mehmet Ali Sakarya, polis merkezinin yapımına katkıda bulunan işadamlarından Cem Bakioğlu adına Sertaç ve Enver Bakioğlu, Sinan Başer, Mahir Vural, Hasan Savaş, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakkı Kocakara ve çok sayıda vatandaş katıldı.

VALİDEN TEŞEKKÜR

Sunuculuğunu gazeteci ve eski televizyon sunucusu Korcan Karar'ın üstlendiği törende konuşma yapan Vali Erol Ayyıldız, Sakarya ile birlikte tüm şehitleri rahmetle andığını belirterek, "Unutulmaması gereken bir husus da burası Milli Eğitim'den devralınmış ve emniyete bırakılmış. Allah hepinizden razı olsun. Burasının polis merkezi haline gelmesini sağlayan ve devlete iş bırakmayan kardeşlerime de teşekkür ediyorum. Belirtmek gerekir ki, insanlar yaşarlar ve hayata veda ederler. Eserleriyle isimlerini devam ettirirler. Bu nedenle emeği geçen kardeşlerime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"ŞEHİDİMİZİN ADI POLİS MERKEZİMİZDE YAŞATILACAK"

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya binanın 600 bin lira civarında bir harcamayla tamamlandığını belirtti. Kamu kurum ve kuruluşlarının şehitlerin isimlerinin yaşatılması için benzer çalışmalar yaptığını belirten Uzunkaya, "Türkiye'de, İzmir'de, Çeşme'de akla ilk gelen yerlerden birisi olan Alaçatı ile ismi özdeşleşecek bir Merkez Amirliği, bugünden itibaren inanıyorum ki, İzmirlilere, Çeşmelilere ve buraya gelecek yerli ve yabancı turistlere güvenlikle ilgili çok daha kaliteli, çok daha üst düzeyde hizmet vereceklerdir" dedi.

KATKISI OLANLARA PLAKET

Konuşmaların ardından polis merkezinin yapımında ve hizmete açılmasında katkısı bulunan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Bakioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu adına Sertaç ve Enver Bakioğlu, Biblos Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Savaş, Suv Yapı A.Ş. adına Mahir Vural, Rejes İnşaat Koordinatörü Sinan Başer ve Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer'e birer plaket verildi.

ŞEHİTİN OĞLU DA POLİS OLACAK

Şehidin oğlu Mehmet Ali Sakarya'ya, polis merkezi binasının fotoğrafı, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer tarafından verildi. Uzunkaya, "Şehidimizin oğlu, 'Babamın bayrağını yere düşürmeden alıp devam ettireceğim. Bu bayrağı elime tutuşturmak için bana ne tür desteğiniz olacaksa istiyorum' dedi. Bu yiğit delikanlı, inşallah Türk Polis Teşkilatı saflarında nice kahramanlık destanları yazacak kadroların içerisine katılmış olacak. Bu vesileyle, bu yavrumuza da başarılar diliyorum" dedi.

Tören, Karaburun Müftüsü İbrahim Şentürk'ün okuduğu duanın ardından, protokol üyeleri ve hayırseverlerin kurdeleyi keserek, polis merkezini hizmete açmalarıyla son buldu. İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve protokol üyeleri, Polis Merkezi'ni gezerek yetkililerden bilgi aldı. Törenin ardından açılışa katılanlara bir kokteyl verildi.

Güneş ATAGÖZ/ ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!