Çeşme'de Rotaryenler'den üniversitelilere Cumhuriyet Balosu

Güncelleme Tarihi:

Çeşmede Rotaryenlerden üniversitelilere Cumhuriyet Balosu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 16:52

Çeşme'de Rotaryenler'den üniversitelilere Cumhuriyet Balosu

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme ilçesinde, Çeşme Rotary Kulübü tarafından Ege Üniversitesi'ne bağlı Çeşme Otelcilik ve Turizm Meslek Yüksek Okulu öğrencileri için  Cumhuriyet Balosu düzenledi. Baloya, Dilek Bebe Jans da katılarak halası Latife Hanım'ın Atatürk ile evlenmesini anlattı.

Çeşme Rotary Kulübü Çeşme'de eğitim gören üniversite öğrencileri için Boyalık Beach Otel'de Cumhuriyet Balosu gerçekleştirdi. Cumhuriyet Balosu'na Çeşme Rotary Kulübü Dönem Başkanı Suzan Çırağ, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün eşi Latife Hanım'ın yeğeni Dilek Bebe Jans, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal ve Çeşme Otelcilik ve Turizm Meslek Yüksek Okulu öğrencileri katıldı. Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yıldönümü nedeniyle düzenlenen Cumhuriyet Balosu'nun açılış konuşmasını yapan Çeşme Rotary Kulübü Başkanı Suzan Çırağ, kendi başkanlık döneminin 15'inci, Çeşme Rotary Kulübü'nün bin 500'üncü toplantısını, Cumhuriyet'in 94. kuruluş yıldönümü nedeniyle üniversite öğrencileri ile birlikte, "Rotary fark yaratır" anlayışıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, "Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün eseri olan Cumhuriyetimiz'in 94. yıldönümünü coşkuyla, üniversite öğrencilerimizle birlikte kutluyoruz. Mustafa Kemal Paşa'nın, 'Efendiler, yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz' diye müjdeyi verdiği rejimin, 94. yılı hepimize kutlu olsun. Cumhuriyetimizin kuruluşunda katkı sağlayanları şükran ve minnetle anıyoruz" dedi.

YEĞENİ, HALASI LATİFE HANIM İLE ATATÜRK'ÜN EVLENMESİNİ ANLATTI

Geceye katılan Latife Hanım'ın yeğeni Dilek Bebe Jans da yaptığı konuşmada, "Aydınlık ve modern bir Türkiye yaratabilmek amacıyla, insanın insanca yaşayabilmesinin en değerli vasıflarından birisi olan düşünce hürriyetini hediye eden büyük önderimiz Atatürk ve onun sevgili silah ve gönül arkadaşları ile memleketimizin bağımsızlığı ve birliği uğruna onlarca cephede destanlar yazarak, çekinmeden canlarını veren bütün şehitlerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyorum" dedi.  Halası Latife Hanım'ın Atatürk ile evliliğini anlatan Dilek Bebe Jans, "Halam ile evlenecekleri zaman, halamı dedemden istiyor. Kimseye haber vermiyorlar. 'Evlilik hemen olsun' diyor. Kadıyı çağırttırıyor. Kadı, Göztepe'deki köşke geliyor. Atatürk, nikah kıyılması için emir veriyor. İlk defa kadın ve erkeğin bir arada olduğu bir nikah kıyılıyor. Daha önce nikah kıyılırken, kadın bir odada, erkek başka bir odadaydı. Atatürk, nikahını kıydırırken, gelecekte nasıl olması gerektiğini de göstermiş oluyor" dedi.

Çeşme Rotary Kulübü Başkanı Suzan Çırağ, konuşmasının ardından Jans'a, geceye katkıları nedeniyle teşekkür belgesi ve Rotary flaması verdi.

Gece, Sarı Zeybek Halk Oyunları ekibinin zeybek gösterileri ve Çeşme Otelcilik ve Turizm Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin kurduğu "Çöp Kutusu" adlı orkestranın çaldığı müzikler eşliğinde devam etti.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!