Çeşme'de orkinos çiftliğinde kapasite arttırımına gidiliyor

Güncelleme Tarihi:

Çeşmede orkinos çiftliğinde kapasite arttırımına gidiliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2017 12:19

 İZMİR'in Çeşme ilçesinin Ildır Mahallesi yakınlarındaki Orkinos Çiftliği'nde 'üretim tesisi alan arttırımı' için ÇED raporu yeterli bulunarak, 10 gün süreyle görüşe açıldı.

Haberin Devamı

Ildırı Körfezi, Toprakada Mevkisi'nde Kılıç Deniz Ürünleri Üretimi İhracat İthalat ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan 'Kültür Balığı (Orkinos) Üretim Tesisi Alan Artırımı' projesi için ÇED raporu yeterli bulundu. İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda şöyle denildi:


"Proje ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunmuş olup, nihai kabul edilmiştir. Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta 10 gün görüşe açılır. Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de dikkate alınır. Bakanlık halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebilir. Nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 gün halkın görüşüne açılmış olup, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur."

Haberin Devamı


Proje ile ilgili olarak, geçen 20 Eylül'de Ildır'daki köy kahvesinde ÇED toplantısı düzenlenmişti. ÇED toplantısına, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılarak, kapasite artırımına karşı görüşlerini ifade etmişlerdi. Sivil toplum örgütü temsilcileri, Çeşme'nin turistik bir belde olduğuna dikkat çekerek, turizm ile balık çiftliklerinin bir arada olamayacağını tekrarladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!