Çeşme'de huzurun adresi

Güncelleme Tarihi:

Çeşmede huzurun adresi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 09:22

Çeşme'de huzurun adresi

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme İlçesi'ndeki huzuru ve doğayı özleyenlerin buluşma adresi haline gelen Bahçelika, su ve kuş sesleri arasında kahvaltı etmek isteyenlerin vazgeçilmez adresi oldu.

Yeşil ile mavinin buluştuğu, Çeşme'nin Sakız Adası manzaralı en güzel koylarından birisi olan Ayasaranda'da yer alan Bahçelika, gürültü, stres ve karmaşadan uzak, kendini dinlemek isteyenlerin buluşma adresi oldu. İçinden akan küçük derenin senfonisi eşliğinde ailesi, dostları ve sevdikleriyle derin sohbetlere dalan ziyaretçiler, yaz başında hizmete giren Bahçelika'nın müdavimlerinden oldu. Beş dönümlük arazi üzerinde, 'Butik Çiftlik' konseptiyle konuklarını ağırlayan mekanda çocukların da keyifli dakikalar geçirebileceği bir atmosfer sunuluyor. Pony atlara binerek gezinti yapabilen çocuklar, tavuk, horoz, kaz ve sülünlerin bulunduğu kümesleri ziyaret edip keçi ve kuzuları elleriyle besleyebiliyor.

Çeşme'nin en eski turizmcilerinden Kadri Çetinkaya'nın hayata geçirdiği, işletmeciliğini kızı Eylül Çetinkaya'nın yaptığı Bahçelika'nın adı, ailenin bir dönem yaşadığı Bahçelaki bölgesinden esinlenerek konulmuş. 'Buluşma, kavuşma bahçesi' anlamına gelen Bahçelika'da yer alan bahçede yetiştirilen domates, biber, salatalık, kavun, karpuz, taze olarak toplanarak konuklara sunuluyor.

Ev yapımı reçeller, ‘Yuvada yumurta' , kavurmalı ‘Bahçelika Bohça', köy fırınında hazırlanan ‘güveçte melemen' mekana özel tatlar arasında yer alıyor. Mekandaki taş köy fırınında, ev ekmeği çeşitleri ve kübban ekmeği pişirilerek, sıcak sıcak servis ediliyor.

Türkiye'den doğan güneşin, Yunanistan'a ait Sakız Adası'nda battığı ve gökyüzünü rengarenk boyadığı manzarada, akşam yemekleri, sıradan başlayan bir günü unutulmaz anılarla dolu geceye dönüştürüyor. Bahçelika, 1500 kişilik bahçesi ile kır düğünü, nikah, nişan, kına gecesi, sünnet ve kurumsal yemek organizasyonlarıyla da hizmet veriyor.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!