Çeşme'de açıkdeniz yat yarışı

Güncelleme Tarihi:

Çeşmede açıkdeniz yat yarışı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 17:31

Çeşme'de açıkdeniz yat yarışı

Haberin Devamı

Arkas tarafından, Ege Açık Deniz Yat Kulübü ve Çeşme Marina ile Çeşme ve Sakız Adası Belediyelerinin desteği ile düzenlenen Arkas Ege Açıkdeniz Yat Yarışı 23-27 Ağustos tarihlerinde Çeşme-Sakız Adası parkurunda yapılacak. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, "Deniz ve rüzgar sizi çağırıyor" sloganıyla gerçekleşecek organizasyon öncesi Çeşme Marina'da düzenlenen basın toplantısında voleybolla başlayan yolculuklarına yelken sporuyla devam ettiklerini hatırlatarak, "En büyük hayalim 5-6 yıl sonra marka olmuş bir yarışa ev sahipliği yapabilmek" dedi.
Rüzgarı uluslararası alanda kabul gören Çeşme'nin konaklama imkanlarıyla da yatçılık ve yelkencilik açısından mükemmel bir ortama sahip olduğunu dile getiren Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ise yelken sporunun alternatif turizm açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Akdurak, Arkas Ege Açık Deniz Yat Yarışı'nın mükemmel bir organizasyon olduğunu söylerken, Ege Açıkdeniz Yat Kulübü Başkanı Akif Sezer de 23-27 Ağustos'ta marka haline gelecek bir yarışın temellerini atacaklarını belirterek, "Denize gönül veren herkesi yarışa davet ediyoruz." diye konuştu.
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme'nin yelken ve sörf imkanıyla dünyanın sayılı alanlarından biri olduğunu, böyle bir yarışa ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti. Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan ise ilk kez böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını belirterek, "Yarışların aksaksız geçmesi için hazırız" mesajını verdi. Çeşme'de start alacak ve Sakız Adası'nda son bulacak ilk etabın ardından, ikinci etap Sakız Adası-Çeşme rotasında yapılacak. Yarışın son etabı ise Çeşme'den başlayacak, Ovacık'ta bitecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın konuşması
- Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak'ın konuşması
- Arkas Holding Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arcas'ın konuşması
- İzmir Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Yusuf Öztürk'ün konuşması
- Başhakem Hakan Küçük'ün rota ile ilgili açıklamaları

HABER-KAMERA GÜNEŞ ATAGÖZ / ÇEŞME (İZMİR), (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!