Çeşme semaları renklenecek

Güncelleme Tarihi:

Çeşme semaları renklenecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 13:54

İZMİR'in Çeşme ilçesinde önümüzdeki haftasonu düzenlenecek Reisdere Uluslararası Uçurtma Festivali'ne hem yurt içi hem de yurt dışından uçurtmacılar katılacak.

Haberin Devamı

Çeşme'nin Reisdere Mahallesi'nde 13-14 Mayıs tarihlerinde ilk kez yapılacak Reisdere Uluslararası Uçurtma Festivali'nin renkli görüntülere sahne olması bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda Alaçatı'da gerçekleştirilen ancak bu yıldan itibaren Reisdere'de yapılacak etkinlikte yabancı uçurtmacılar da yer alacak. Fransa'dan 2, Hollanda'dan 2, İtalya'dan 2, İngiltere'den de birisi Türk 2 profesyonel uçurtmacı festivale katılarak, birbirinden ilginç uçurtmalarıyla Reisdere semalarını renklendirecek. Martı Uçurtma Kulübü'nün destek verdiği, Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenecek festivale, İstanbul, Ankara, Samsun, Mardin, Kütahya ve Denizli'den 24 profesyonel uçurtmacı katılacak. Festival kapsamında 12 Mayıs Cuma günü ise Reisdere Hayriye-Nuri Ertan Ortaokulu'nda ücretsiz uçurtma yapım atölyesi düzenlenerek, katılımcıların kendi uçurtmalarını yapmaları da sağlanacak.

Haberin Devamı

Festivale Çeşme Belediyesi'nin servis araçlarıyla ulaşımın sağlanabileceğini anlatan CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Faaliyet programımız içerisinde yer alan ‘9 Durak 9 Deneyim' kapsamında Reisdere mahallemizde düzenleyeceğimiz Uçurtma Festivali oldukça renkli görüntülere sahne olacak. Vatandaşlarımız ve profesyonel uçurtmacılar gökyüzünde rengarenk uçurtmalarını uçuracak. Tüm vatandaşlarımızı bu güzel etkinlikte bir arada olmaya davet ediyorum. Gelin, çocuklarınızla beraber çok güzel bir hafta sonunu hep beraber yaşayalım" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!