Çeşme Aşk Festivali ile renklenecek

Güncelleme Tarihi:

Çeşme Aşk Festivali ile renklenecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2017 11:38

Çeşme Aşk Festivali ile renklenecek

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme ilçesinde, Belediye'nin 9 Durak 9 Deneyim Projesi kapsamında bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek Dalyan Aşk Festivali'nin 21-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

Dalyan mahallesinde, düzenlenecek 3. Aşk Festivali, yörede yaşanmış bir platonik aşktan esinlendi. Eski adı Köste olan Dalyan mahallesinde, 1935-1980 yılları arasında yaşamış olan sağır ve dilsiz Nezir, Yunanistan'ın Sakız Adası'ndaki Tinika'ya olan platonik aşkınaulaşmak için tenekeden kayık yaparak, bağladığı uçurtmanın yardımı ile buraya gider. Pasaportsuz olan Nezir, sağır ve dilsiz olması nedeniyle derdini de anlatamayınca casus sanılarak sorgulanır. Çeşme'deki yetkililerin araya girmesi ile serbest kalan Nezir, sevgilisini görmek için taş ve çamur kullanarak tek başına kule inşa eder. Çeşme'de yıllarca dilden dile dolaşan Nezir'in bu aşk hikayesi, Çeşme Belediyesi tarafından Dalyan Aşk Festivali ile ölümsüzleştirildi.

Yöresel ürünlerin ve el işlerinin satılacağı stantların da açılacağı festivalde, renkli görüntülere sahne olması beklenen kortej yürüyüşü, 21 Ekim Cumartesi günü, saat 13.00'de gerçekleştirilecek. Festivalin ilk gününde, dans gösterileri, Grup Son Dakika konseri ve Bluco Entrudo Ritm Grubu gösterileri festival ziyaretçilerine keyifli saatler yaşatacak. Dalyan Aşk Festivali'nin ilk günü saat 20.00'deki Zeliha Sunal & Z/Project konseri ile sona erecek.

3. Dalyan Aşk Festivali'nin ikinci gününde ise, gün boyu değişik saatlerde gerçekleştirilecek dans gösterilerinin yanı sıra Efedrin Band konserleri ve Bluco Entrudo Ritm Grubu gösterileri ile Dalyan mahallesi şenlenecek. Festival, saat 19.00'daki 'Her aşk biraz komiktir' adlı tiyatro gösterisinin ardından sona erecek.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!