GeriSeyahat Çeşme-Alaçatı hattında gece ateşi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Çeşme-Alaçatı hattında gece ateşi

Çeşme-Alaçatı hattında gece ateşi

Yazın vazgeçilmezi Çeşme ve Alaçatı’da gece hayatı şimdi daha renkli. Yeni mekânların yıldızı parlıyor. Tutunamayanlar çoktan liste dışı kaldı. İşte Çeşme’nin 2014 favorileri...

CLUB ALBÜM

Çeşme-Alaçatı hattında gece ateşi

Türkçe popseverlerin bu yıl Çeşme’deki öncelikli adresi Wyndy Beach’teki ‘Club Albüm’. İstanbul’daki müdavimleri Alaçatı’daki yeni mekânı çok sevecek. Her çarşamba DJ Akşid Ersoy’un şovu var. Her Pazar İstanbul Albüm’de olduğu gibi arabesk geceleri düzenleniyor. İçki önerim Cin tonik.

PROPAGANDA

Çeşme-Alaçatı hattında gece ateşi

İndhira Taşpınar’ın İstanbul’daki popüler mekânı Propaganda, bu yıl Alaçatı’da beach&club olarak hizmete başladı. House ve elektronik müzik çalıyor. Favori içkilerinden biri Californication. Birçok ünlü DJ’in şovlarını izleyebileceğiniz Electronica Fest 28 Temmuz’da Propaganda’da başlıyor. İki günlük çılgın eğlenceyi kaçırmayın.

HAYAL KAHVESİ

Çeşme-Alaçatı hattında gece ateşi

Çeşme Marina’daki Hayal Kahvesi açık hava konseri konsepti ile romantik, huzurlu bir ortam sunuyor. Ne yazık ki servis yavaş.Temmuz ayı boyunca her hafta Yaşar, Neco, Fondip, Blue Note ve Albatros konserleri var.

KAFEPİ BEACH&CLUB

Çeşme-Alaçatı hattında gece ateşi

Yaş ortalaması Aya Yorgi’deki diğer kulüplere göre daha düşük. Ama her zaman hareketli ve eğlenceli. İçki mönüsü geniş. Farklı seçenekler var. Önerim ‘Goy Goy’ (Sek absinthe yakılıp shot yapılıyor. Cesareti olan pipetle dumanı da çekiyor). Ajandanızda çarşambayı işaretleyin, her çarşamba Ozan Çolakoğlu çalıyor.

OTTO

İstanbul’daki sevenleriyle Alaçatı’da da buluşuyor. Elektronik, house çalıyor. Dekor çok güzel. Püfür püfür esiyor. Sıcaktan içiniz geçmeden dans edebildiğiniz, eğlenebildiğiniz bir kulüp. Kapanışı diğer mekânlardan daha geç yapıyor.

TEKTEKÇİ

Çeşme-Alaçatı hattında gece ateşi

Alaçatı’daki meşhur ‘shot’ bar. Gece birden sonra kulaklıklar dağıtılıyor ve ‘silent disco’ uygulamasına geçiliyor. Farklı bir deneyim. Kulaklıklarınızı çok sık çıkarmayın! Şarkılara eşlik edenlerin sesinin müzik şöleni olduğunu söylemek zor. Her damak tadına uygun shot var. Çeşme’de Alaçatı dışında Port Alaçatı, Fly Inn Beach ve Ramo Beach’te Tektekçi bulunuyor.
Shot listesi uzun. Birkaç tavsiye: Sospiro; Votka, şeftali Schnapps, vişne püresi, frambuaz püresi, taze limon suyu. Haşat: Viski, Absinthe, petek bal, Lucy: Turunç votka, limoncello, kivi, taze elma suyu, beyaz balsamik, nane.

ÖKÜZ

Çeşme-Alaçatı hattında gece ateşi

Alaçatı Port’un en kalabalık noktası. Fiyatlar diğer yerlere göre daha uygun. Fakat içkiler özenle hazırlanmıyor ve tatlarının iyi olduğunu söylemek zor. Fiyat kısılırken kaliteyi de kısmışlar.

GÖZ LOUNGE

Çeşme-Alaçatı hattında gece ateşi

Alaçatı’da arkadaşlarınızla sohbet ederken içkinizi yudumlayabileceğiniz keyifli bir mekân. 80’ler ve 90’lardan müzikler çalıyor. Günün meyvesi, salatalık gibi farklı ikramlar yapıyor. Armutlu votka favorim, tazeleyici bir içki. Gece acıkanlar için düşünülmüş haşlanmış yumurta ikramına da tam puan.

PAPARAZZİ

Çeşme-Alaçatı hattında gece ateşi

Kaliteli eğlence için başka bir adres. Kulübünde 80’ler, 90’lar ve 2000’lerin başlarından her tür müzik çalıyor. Her pazar canlı müzik gecesi düzenleniyor. Keyifle zaman geçirebileceğiniz elit kulüp.

SOLE&MARE

Çeşme-Alaçatı hattında gece ateşi

Gece kulübü eğlence açısından beach’ini yakalayamamış. Dekorasyon, renkli ışıklar güzel fakat geceleri Aya Yorgi’nin gözdesi unvanını başka kulüplere teslim etmesi kaçınılmaz.

MARRAKECH

Çeşme-Alaçatı hattında gece ateşi

Her zaman olduğu gibi kalitenin adresi. Dekordan kadehinize her detay düşünülmüş. Futbolcular ve şarkıcılarla kadehinizi tokuşturun, eğlencenin tadını çıkarın.

RIDERS

Gece kulüpleri kapandıktan sonra güneş doğana kadar dans etmek ve içmekten bitap düşmek isteyenlere göre. Sabah 8’e kadar açık. Ulaşmak için taşlı topraklı, zorlu bir yol aşmanız gerekiyor. Bazı taksiler gitmek bile istemiyor. Yola değer mi? Siz karar verin.

False