Cesaretsiz

BU maç için ilk 45 diyeceğim. Çünkü ikinci 45 dakika İstanbul’da. İlk yarıyı Fenerbahçe 2-1 mağlup bitirdi. Bence İstanbul’a avantajlı dönüyor.

Haberin Devamı

Eğer 1-0 mağlup bitirseydi, 2 gol lazımdı. Altını çizerek söylüyorum, gol yemeden bir gol atarlarsa turu geçiyorlar. Dün gece Fener, rakibini kilitleyerek oynadı. Ama rakibini kilitlerken kendi de kilitlendi. Çok az bir risk alması durumunda galip de gelebilirlerdi. Ama o cesaret Aykut Kocaman’da da yoktu, futbolcularında da...

Ruslar daha tehlikeli

Şimdi İstanbul’daki maçta Ruslar daha tehlikeli olacak. Çünkü Fenerbahçe’nin galip gelmesi lazım, risk alması lazım... Yani gol atacak. Ama maalesef Fenerbahçe defansı bu riski almaya müsait değil. İnşallah beni yanıltırlar. Emenike bir gol atıyor, -göstere göstere- Fenerbahçe’nin stoperlerinin elleri havada, sanki Orta Anadolu oyun havasındalar. Hakeme Emenike’nin ofsayt olduğunu izah edecekler. Ama arkadan gelen Emenike, ayağının içiyle plaseyi bırakıyor. Niye topa ya da rakibe gitmiyorsun? Zaten 9 kişiyle defans yapıyorsun... Yarın Fenerbahçe Stadı’nda 5-6 kişiyle hücum ederken ne yapacaksın? Kademen nerede?

Haberin Devamı

Skor tur için yeterli

İkinci gol yeniyor duran toptan, yine kademe yok. Demek ki, futbolda ‘Çok adamla defans yaparsan az gol yersin, çok adamla hücum edersen çok gol atarsın’ diye bir zihniyet yok. Aslında dün akşamki skor tur için yeterli. Peki bu Fenerbahçe bundan faydalanabilir mi? Ben inşallah diyorum. Maçın hakemine gelecek olursak. Bizim yerlilerden birisi idare etseydi, herhalde 20 tane faul çalar, en az 8 tane sarı kart gösterirdi. Maalesef futbolda daha çok öğreneceklerimiz var.

Aferin sana UEFA

Bir çift lafım da UEFA’ya... Gaziantep’te halktan 10 kişi ölüyor, Fenerbahçe siyah bantla çıkmak istiyor ancak UEFA reddediyor. EURO 2012’de İtalya’nın Afganistan’da bir tane askeri öldü diye siyah bant takımasına izin verildi. Aferin UEFA’ya... Demek ki bir gün İtalya’nın 10 tane askeri bir yerde ölürse Avrupa’da futbolu yasaklayacak.

 

Yazarın Tüm Yazıları