Çerkes dili ve kültürü Beylikdüzü'nde yaşatıldı

Güncelleme Tarihi:

Çerkes dili ve kültürü Beylikdüzünde yaşatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 16:34

Çerkes dili ve kültürü Beylikdüzü'nde yaşatıldı

Haberin Devamı

İSTANBUL(DHA) ÇERKES Dili Günü, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen program ile kutladı. Adige Alfabesi’nin yaygınlaşmasının 163’nci Yılı ve Çerkes Kültür Evi’nin kuruluşunun ikinci yılı için bir araya gelinen gecede Çerkezce şarkılar , folklor ve tiyatro gösterileri ve şiirler okundu. Başkan İmamoğlu etkinliğin öneminden bahsederek, "Çerkes dostlarımızın kültürlerini yaşatmak için gösterdiği çabayı memnuniyetle takip ediyorum" dedi.
Geçen yıl ilk kez düzenlenen organizasyona bu yıl da Beylikdüzü Belediyesi ev sahipliği yaptı. Çerkes Kültür Evi Başkanı Ömer Çötok, programda Çerkes dilinin kaybetmek istemediklerini, amaçlarının Çerkes kültürünü ve kendilerini daha iyi tanıtmak olduğunu vurguladı. Yerel yönetimlerle olan işbirliklerini her zaman önem verdiklerini de kaydeden Çötok, "Belediye Başkanımıza bize olan desteğinden ötürü teşekkür ediyorum. Kendisi tarihimizi iyi biliyor. O, Çerkes dostu biri" dedi.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Teşekkür Plaketi takdim etti.
"ÇOK DEĞERLİ BİR ETKİNLİK"
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek başladığı konuşmasında tüm kültürlerde olduğu gibi Çerkes kültürünün yaşatılması yönelik olan bu renkli faaliyetlerin çok değerli olduğunu ortaya koydu.
ÇERKES KÜLTÜRÜ TANITILDI
Konuşmaların ardından gece, "Tı Nanuw" Çocuk Tiyatrosu'nun performası ile başladı. Minikler, oyunculukları ile herkesi güldürdü. Çerkes Kültür Evi'nin küçük ve yetişkin kızlarının başarılı dans gösterileri ise kültürün folklorik zenginliğini gözler önüne serdi. Dans performansının hemen sonrasında sahneye çıkan Grup Waynakh da Çerkes dilinden en güzel ve klasiklemiş müzik örneklerini icra etti. Gece yine şiir ve müzik gösterileri ile devam ederek noktalandı.

(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!