Cerebral Palsy hastası çocuklar için proje

Güncelleme Tarihi:

Cerebral Palsy hastası çocuklar için proje
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 16:41

Tüm dünyada eş zamanlı olarak yürütülen Steptember adlı sosyal sorumluluk projesine, Türkiye’den de “Aydınlık Toplum Gönüllüleri”nden destek geldi. Amacı Cerebral Palsy hastası çocukların varlığına ve ihtiyaç duydukları desteğe dair toplumda farkındalık yaratmak olan proje için, gönüllülerin kurduğu takımlar eylül ayı boyunca günde 10.000 adım atma hedefiyle bağış topladı.

Haberin Devamı

“Sürdürülebilir, Aydınlık Bir Gelecek” hedefiyle birçok sosyal sorumluluk projesi yürüten VİKO by Panasonic çalışanlarından oluşan Aydınlık Toplum Gönüllüleri’nin yer aldığı “Steptember” projesi için takımlar, eylül ayı boyunca günde 10.000 adım atma hedefi ile birlikte Cerebral Palsy hastası çocuklar için bağış topladılar. Tüm dünyada eş zamanlı olarak yürütülen bir sosyal sorumluluk projesi olan Steptember, ismi Eylül (September) ve Step (adım) kelimelerinin birleşmesinden oluşan bir hareket. Amacı ise, Cerebral Palsy hastası çocukların varlığına ve ihtiyaç duydukları desteğe dair toplumda farkındalık yaratmak. Projeye destek olan gönüllüler, Steptember projesi kapsamında eylül ayı boyunca kendilerine günde 10.000 adım atma hedefi koyarak bireysel sağlıklarına katkı sağlarken, sosyal çevrelerinden topladıkları bağışlarla da Cerebral Palsy hastası çocukların tedavilerine maddi katkı sağlayıp, bu doğrultuda anlam dolu bir farkındalık yaratıyor. “Işığa muhtaç her sosyal konuda, tüm gönlümüzle aydınlatmak için varız” sloganı ile sosyal sorumlulukta örnek olan VİKO by Panasonic Aydınlık Toplum Gönüllüleri ise proje kapsamında kurdukları takımların elde ettiği bağışlarla Cerebral Palsy’li çocuklara, attıkları adımlarla da bireysel sağlıklarına katkı sağladılar. 

Haberin Devamı

“Gönülden projeler düzenledik”

VİKO by Panasonic Pazarlama Direktörü Aysel Özaltınok, gönüllülüğün önemine vurgu yaparak, “1998 yılından bu yana, bugüne ve geleceğe değer katan sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmek üzere çaba gösteriyoruz ve bu projelerimizi çalışanlarımızdan oluşan Aydınlık Toplumlu Gönüllüleri’nin desteği ile yürütüyoruz. Daha önce Özel Sektör Gönüllüler Derneği tarafından ‘En Başarılı Gönüllülük Programı’ ödülüne de layık görülen bir kuruluş olmamız, sosyal sorumluluğu ve gönüllülüğü adeta kurum kültürümüzün bir parçası olarak ele almamızın bir göstergesi niteliğinde. Kurduğumuz takımlarla, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın hayata geçirdiği bu önemli projeye destek sağlamak üzere gerçekten gönülden kampanyalar düzenledik. Projenin son gününde düzenlediğimiz gönüllülük panayırı, buna çok güzel örnek oldu. Çeşitli yiyecek-içecekler, pamuk şeker, kumda kahve ve daha birçok aktiviteyi gönüllülük panayırında konumlandırdık. Tüm çalışanlarımızın ve üst yönetimimizin sağladığı destekle de Cerebral Palsy'li çocuklarımızın hayatına küçük de olsa bir katkı sunmaya çalıştık” dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!