Cep telefonları artık sivrisinek de kovuyor

CEP telefonları, şimdi de ‘sinekkovar’ adlı yazılım sayesinde sivrisinekleri etkisiz hale getiriyor.

186 kontör karşılığında cep telefonlarına indirilen java tabanlı yazılım çalıştırıldığında, telefon erkek sivrisineğe dönüşüyor ve dişi sivrisineklerin uzaklaşmasını sağlıyor.

FOTOĞRAF çekiminden, MP3 çalara, dijital video kameradan, avuç içi bilgisayara kadar bir çok fonksiyonu içeren cep telefonları, şimdi de ‘sinekkovar’ adlı yazılım sayesinde sivrisinekleri etkisiz hale getiriyor. 186 kontör karşılığında (13-15 YTL) cep telefonlarına indirilen java tabanlı bu yazılım, cep telefonlarını bir anda süpersonik haşere uzaklaştırıcı cihaza dönüştürüyor. Program çalıştırıldığında, telefon erkek sivrisineğe dönüşerek, dişi sivrisineklerin bulunduğu ortamdan uzaklaşmasını sağlıyor.

ERKEK SİNEK SESİ:

Dünyanın ilk sinekkovar cep telefonunu üreten Güney Kore’li TNP Telecom’un ardından süpersonik haşere uzaklaştırıcı Java tabanlı cep telefonu programlarının piyasaya sürülmesi, yıllık 30 milyon dolarlık hacme ulaşan haşere ilaçları pazarını da hareketlendirdi. TNP Telecom’un Mobile Shot TDG-9920 model sinekkovar cep telefonlarının ardından Türkiye’de de pazarlanmaya başlayan süpersonik haşerat uzaklaştırıcı programlar, elektromanyetik ses dalgaları yaymadığı için insan sağlığı açısından da herhangi bir sorun oluşturmuyor. Süpersonik ve ulrasonik ses dalgaları oluşturan program, telefon açıkken devreye giriyor. Erkek sivrisinek sesi yayan program, dişi sivrisineklerin telefonun bulunduğu ortamdan uzaklaşmasını sağlıyor.

DİŞİLERİ UZAKLAŞTIRIYOR:

Arkadaşımız Ceyhun Kuburlu, programın 186 kontör karşılığında Türkiye’de pazarlamasını gerçekleştiren firmalarla görüştü. Global VAS Mobil Eğlence ve Telekomünikasyon Hizmetleri Genel Müdürü Selim Bilgeç, ‘supersonic pest control’ diye adlandırılan süpersonik haşere uzaklaştırıcı programın kokusuz, zahmetsiz ve ekonomik olması nedeniyle, tercih edildiğini söylüyor. Programın cep telefonları için üretilmiş bir java yazılımı olduğuna da dikkat çeken Bilgeç, ‘Yapılan bilimsel araştırmalar, sadece dişi sivrisineklerin insanları ısırdığı, erkek sivrisineklerin ise herhangi bir zarar vermediğini ortaya koyuyor. Araştırmalar ayrıca, dişi sivrisineklerin erkek sivrisinek sesinden rahatsız olup, ortamdan uzaklaştırdığını gösteriyor. Program da, bu işlevi üstleniyor. Telefon açıkken sinekkovar devreye giriyor ve cep telefonu erkek sivrisinek sesi yaymaya başlıyor. Bu ses, dişi sivrisinekleri telefonun bulunduğu ortamdan uzaklaşmasını sağlıyor. Süpersonik olmasından dolayı insan kulağının duyamayacağı bir ses dalgası yayıyor. Sinekkovar yazılımları şu anda 99 farklı telefon modelini destekleniyor’ dedi.

Raid: Haşere ilacı pazarını etkilemez

RAİD
Pazarlama Müdürü Burak Destici, 30 milyon dolarlık haşere ilaç pazarının sinek kovar cep telefonlarından etkilenmeyeceğini savunuyor. Destici, ‘Piyasaya sürülen bu yazılımın pazarı etkileyebilmesi için güçlü bir reklam kampanyasına ihtiyacı var. Ancak, bununla ilgili olarak böyle bir çalışma gözlenmiyor. Sektör kimyasal formüle dayanırken, bu sadece bir programdan oluşuyor’ dedi.
Yazarın Tüm Yazıları