‘Cep’ler artık internette kaydolacak

Güncelleme Tarihi:

‘Cep’ler artık  internette kaydolacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2012 00:00

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yurtdışından getirilen telefonların kayıtları için ödenen 100 liralık harcı, vergi dairelerine veya abone kayıt merkezlerine ödeme uygulamasına son verdiklerini belirterek, kayıt işlemlerinin artık internet üzerinden yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

İnternetin, teknolojinin nimetlerinden sonuna kadar faydalanılması gerektiğini kaydeden Yıldırım, “Vatandaşa gereksiz yük olan iş ve işlemleri internet ortamından sağlamak görevimiz” dedi. Yıldırım şöyle konuştu:

e-devlet şifresi gerek

“Bireysel yolla getirilen cep telefonlarının Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’ne kayıt ettirilme işlemleri, Maliye Bakanlığı’nca hazırlanan 6322 Sayılı Kanun gereğince, 2012 yılı için 100 TL harç bedelinin yatırılması akabinde GSM Operatörlerine bağlı abone kayıt merkezlerine verilen bilgi ve belgeler ile yapılıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Maliye Bakanlığı’nca birlikte yapılması planlanan çalışma sonucu bireysel yolla getirilen cep telefonlarının kayıt işlemleri, GSM Operatörlerine bağlı abone kayıt merkezlerine ek olarak vatandaşların PTT şubelerinden alacakları e-devlet şifreleri ile www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden kendilerine açılacak pencere sayesinde aracısız olarak gerçekleştirilebilecek. Beyan edilen bilgilerin ilgili kurumlar tarafından elektronik ortamda doğrulanması ile kayıt işlemi tamamlanacak.”

Sorunlar bitecek

INTERNET üzerinden kayıt uygulamasının hayata geçirilmesi ile yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının kayıt işlemlerinde yaşanan sorunlar asgariye indirilecek. Vatandaşlarımızın daha kısa zamanda ve daha kolay bir şekilde cihazlarını kaydettirmesine imkan sağlayacak. Böylece hem vatandaşın işleri kolaylaşacak, bir angaryadan daha ortadan kalkacak, hem de e-devlet uygulaması ve internet kullanımı daha da yaygınlaşmış olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!