CEO’lar Boğaz’da ya da Kemerburgaz’da oturuyor, Kanuni’yi izliyor

CEO’lar (Chief Executive Officer… Türkçesi olarak genel kabul gören tanımla birden fazla alanda faaliyet gösteren şirketler grubunun “Genel Müdürü” demektir) meğer sıkı birer TV izleyicisiymiş. Bizim CEO’ların favori dizisi “Muhteşem Yüzyıl”, en beğendikleri oyuncu ise Halit Ergenç’miş.

Haberin Devamı

CEO Life dergisi Türkiye'nin önde gelen CEO'ları oturmak için hangi semtleri tercih ediyor ve televizyonda ne seyrettiğini araştırmış. Son sayısında yer alan habere göre; Türkiye’deki CEO’ların oturmak için en çok Anadoluhisarı, Kandilli, Vaniköy, Kanlıca, Bebek, Zekeriyaköy ve Kemerburgaz’ı tercih ediyor ve yüzde 76.9'u da düzenli olarak televizyon izliyor.

Araştırmaya yanıt veren 136 CEO'nun yüzde 34’ünün favori dizisi son yılların en çok tartışılan TV yapımı olan ‘Muhteşem Yüzyıl'. CEO’ların en çok izlediği diziler sıralamasında ikinci sırayı 1970'lerde geçen erkek ve kadın ilişkilerini konu alan “Öyle Bir Geçer Zamanki” alıyor… 3'üncü sırada ise yüzde 7.9 oranıyla yine modern zamanların erkek-kadın ilişkilerini konu alan “Aşk ve Ceza” var.

Haberin Devamı

İlk üçü sırasıyla yüzde 6.4’lük oranla yabancı diziler, yüzde 4.8 izlenme oranı ile “Ezel”, yüzde 4.3 izlenme oranı ile “Hanım’ın Çiftliği”, yüzde 1.6 izlenme oranı ile “Behsat Ç”, yüzde 1.5 izlenme oranı ile “Everybody Loves Raymond”, yüzde 1.4 izlenme oranı ile “Fatmagül'ün Suçu Ne?” ile “Gönülçelen” ve “Papatyam”, yüzde 1.2 izlenme oranı ile “Kurtlar Vadisi”, yüzde 1.1 izlenme oranı ile “Spartaküs” dizileri izliyor.

Ayrıca bizim CEO’lar sıkı birer Halit Ergenç hayranı çıktı. Kendilerine en beğendikleri dizi oyuncusu sorulan CEO’ların yüzde 27.5’i “Muhteşem Yüzyıl”da Kanuni Sultan Süleyman’ı canlandırın Halit Ergenç” yanıtı vermiş.

Ergenç’ten sonra CEO’ların en çok beğendi oyuncular sırasıyla, Özgü Namal, Kenan İmirzalıoğlu, Nurgül Yeşilçay, Hazal Kaya, Zeki Alasya, Altan Erkekli, Beren Saat, Çetin Tekindor, Haluk Bilginer, Hugh Laurie, Kerem Atabeyoğlu ve Zafer Erginmiş…

CEO Life Dergisi’nin bu araştırması belki üst gelir grubu hedef kitleyi etkilemeye çalışanlara tanıtım faaliyetleri için fikir verebilir.

Ertan Acar’ı http://www.facebook.com/ertanacar001 ya da http://www.twitter.com/ertanacar’dan takip edebilirsiniz...

Yazarın Tüm Yazıları