Cennetteki kaçak yapılar yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Cennetteki kaçak yapılar yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 16:49

MUĞLA’nın Marmaris ilçesi kırsal Taşlıca Mahallesi, Asardibi Mevkisi’ndeki doğal SİT alanında olan cennet koydaki kaçak yapılar, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Haberin Devamı

Marmaris’e 63 kilometre mesafedeki karadan ulaşımın olmadığı koyda 3 yıl önce ‘Phoenix Beach & Restaurant Bar’ hizmete girdi. Önünde bir de iskelesi bulunan ve başta tekneyle gelen turistler olmak üzere günübirlik gelenlere hizmet veren tesise, iddiaya göre karadan da ulaşımın sağlanması için geçen yıl, izinsiz olarak iş makineleriyle yol açmak için çalışma başlatıldı. Bölge, şantiye alanına döndü. Ancak, tesisin bulunduğu yerin yukarıdan görünmemesi nedeniyle çalışmalar açılan 750 metrelik yolun Taşlıca ile Serçe Limanı arasındaki ana yola ulaşmasıyla fark edildi.

Yapılan inceleme, cennet koyu havadan gören Hazine’ye ait tepeye iki taş binanın da inşa edildiği, koyun sol bölümündeki kayalıkların da parçalanarak plajın büyütülmeye çalışıldığı tespit edildi. Yolun açıldığı ve inşaat çalışmalarının yapıldığı yolun tarihi kalıntıların bulunduğu, 1’inci derece doğal SİT alanı olması Marmaris Müze Müdürlüğü yetkililerini harekete geçirdi. İki ayrı işlemle toplam 38 bin 497 lira ceza kesilip, tüm tesis ve çalışmalar mühürlendi. Tesis yetkilileri çalışmalarına devam edince, Marmaris Belediyesi Fen İşleri müdürlüğü tarafından 17 bin 903 liralık yeni bir ceza daha kesildi. Ayrıca yapılar ile iskeleye yıkım kararı çıkartıldı.

Haberin Devamı


Kaçaklar kaldırıldıFen İşleri Müdürlüğü ekipleri iki kepçe ve yıkım ekibiyle dün bölgeye geldi. Jandarma ve belediye zabıta ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında, bölgedeki kaçak olan iskele, iki betonarme bina, üç depo yıkıldı, fosseptik çukuru da kullanılmaz hale getirildi. Aynı koyda 3 yıldan beri hizmet veren Fatma Dirican’a ait restoranın kaçak olduğu tespit edilen iskelesi de yıkıldı.


CEZA KESİLDİ MÜHÜR VURULDU

Yıkımı izleyen Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, “Yapılaşmaya müsait olmayan, yerleşik alandan 8 kilometre uzaklıkta, korunması gereken özel ve güzel bir koy. Vatandaş burada 900 metreye yakın arazi almış. Sonrasında hiçbir resmi kurumdan izin almadan kendi kafasına göre Hazine’ye ait araziler üzerinde de yapılaşmaya gitmiş. Bu nedenle belediye olarak çeşitli kereler cezalar kestik. İki kere mühürledik ama mühür fekki yaptılar. Bugün bile kepçeler çalışıyordu. Yıkımı gerçekleştirdik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!