Cennet tepeden 150 torba çöp çıktı

Güncelleme Tarihi:

Cennet tepeden 150 torba çöp çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 14:52

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki seyir tepesi mevkiinde temizlik çalışması yapan belediye ekipleri, bir saatlik çalışmada 150 torba çöp topladı.

Haberin Devamı

Turizm cenneti Marmaris'in tepeden en güzel gözüktüğü yer olan Datça yolu seyir tepesi, her gün ilçeyi tepeden görmek isteyen binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğruyor. Milli Parklara ait olan bölgede çevre temizliği yapan Marmaris Belediyesi temizlik ekipleri, bir saatlik çalışmada yaklaşık 150 torba çöp topladı. Ayrıca çevreye atılan çekyat, buzdolabı parçaları ve moloz gibi atıklar da bölgeden alındı.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Temizlik İşleri sorumlusu Barış Ünlü, bu bölgede her ay bir temizlik çalışması yapıldığını ancak 30 günlük sürede bölgenin tekrar kirletildiğini belirterek. "Bu bölge Milli Parklara ait bir bölge. Ancak biz, çevre için çalışıyoruz. Kime ait olursa olsun temizlik çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bugün de seyir tepesi mevkiinde 15 kişilik bir temizlik ekibiyle çalışma yapıyoruz. Bir saatlik çalışmayla yaklaşık 150 torba çöp topladık. Daha da toplamaya devam ediyoruz. Çöp olarak genellikle pet şişe ve meşrubat şişeleri topladık. Ancak bazı bölgelerde moloz atıkları, çek yat ve buzdolabı parçaları bile bulduk. Vinç yardımıyla bunları da aldık" dedi.

Haberin Devamı

KONTEYNERLER YAMAÇTAN ATILIYOR
Önceden bölgeye çok sayıda çöp konteyneri koyduklarını söyleyen Ünlü, "Rüzgar ve benzeri durumlarda uçmamaları için konteynerleri yere çekil kazıklarla monte ettik. Ancak bazı kişiler bu kazıkları da kopartarak konteynerleri yamaçtan aşağıya yuvarladı. Pek çoğunu yamacın dibinden topladık. İki tanesini de bulamadık akıbeti hakkında herhangi bir fikrimiz de yok. Vatandaşlarımızdan bu konuda biraz daha saygı bekliyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!