Cenk'aver

GÜNÜBİRLİK gidilen bu özel maçtan fazla bir beklentimiz yoktu. Nihat’ın eski takımına karşı oynamasının kendisi için ne ifade ettiğini bilemeyiz.

Maçın özelliği, Guti’nin ilk defa Beşiktaş forması giymesi, güzelliği ise kaleci Cenk’in kurtarışları. Kısa günün en büyük kazancı bu genç kaleci. Benim için sürpriz olmadı. Denizlispor’dan alınan Cenk, Beşiktaş’ta başarı gösterecektir. Beşiktaş’ın file bekçilerinin son maçlardaki performansları, Kartal’ın kalesinde tatlı bir rekabet yaşanacağının müjdesi.

Konsantre eksikliği

Beşiktaş’ın maça kötü başlamasını bu tür maçlardaki konsantre eksikliğine bağlayabiliriz. Allah’tan kaleci Cenk’in konsantiresi Beşiktaş kalesini sulandırmıyor. Ama bu kadar fazla pozisyon verilmesi düşündürücü. Beşiktaş defansının son maçlardaki kötü sinyalleri göz ardı edilmeyip, gerekiyorsa transfer yapılmalı. İsmail defansif olarak kendini daha gelişitirmeli. Bir bekten öncelikli beklenti defanstır. Ofansif katkı bekin tuzu biberidir. Ekrem nerede oynarsa oynasın problem yok. Alt yapısı sağlam, tam bir prefosyonel bu oyuncuyu keşke Avusturya Mili Takımı’na kaptırmasaydık.

Guti çok yakışacak

Guti, Beşiktaş orta sahasına çok yakışacak. Kartal’a rota çizecek yeteneğe fazlasıyla sahip. Üstün futbol zekasını bitirici ara paslarıyla süslüyor. Bu transfere katkısı olan herkesi kutluyorum. Ve Guti’yi, Necip için bir şans olarak görüyorum. Ondan öğrenecekleri var. Ama Guti’nin de Türk halkından öğrenecekleri var. Ulu önderimizin dediği gibi; “Köylü milletin efendisidir.”
Schuster’in 2. yarı değişiklikleri oyuncularının çoğunu güçlü bir takım karşısında görmek istemesinden kaynaklanıyor. Bu istek her türlü skora mazeret olabilir. Özel maçlarda ki güçlü rakip tercihleri teknik adamların gerçeği görmesi açısından çok faydalıdır. PAF takımlarla yapılan hazırlık maçlarının Türk futboluna pek katkısı olmadı. Olmayacak..
Yazarın Tüm Yazıları