Cenk Tosun ve Tolga Zengin'den gençlere destek

Güncelleme Tarihi:

Cenk Tosun ve Tolga Zenginden gençlere destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 17:52

Nike’ın futbolu gençlere sevdirmek ve futbolun doğduğu yer olan sokaklara özlemi gidermek amacıyla organize ettiği Nike FootballX'te yarı final maçları İstanbul Beykoz Kundura Fabrikası’nda gerçekleşti. Cenk Tosun ve Tolga Zengin genç futbolculara destek verdikleri turnuvada, futbolun vazgeçilmezi olan sokak ruhuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

17-25 yaş kategorisinde düzenlenen turnuvada kazanan 15 Mayıs’ta saat 18:00’daki final maçında belli olacak. Şampiyon olan takım, Türkiye’yi 15-18 Haziran 2016 tarihleri arasında Fransa’da düzenlenecek Nike FootballX Şampiyonası’nda temsil etme hakkı kazanacak. 

Futbol sokaklara geri döndü. Nike’ın futbolun ruhunu yansıtan etkinliği Nike FootballX’te yarı final mücadelesi yaşandı. İstanbul Beykoz Kundura Fabrikası’nda kurulan özel alanda gerçekleşen turnuvada futbolcu Cenk Tosun ve Tolga Zengin de genç oyunculara destek verdi. Şampiyonlar yarın oynanacak final maçının ardından belli olacak. 17-25 yaş kategorisinde düzenlenen turnuvada şampiyon olan takım Haziran ayında Fransa’daki finallere katılma hakkı kazanacak.  

Cenk Tosun ve Tolga Zenginden gençlere destek

Tolga Zengin: Şampiyonluk için her şey bizim elimizdeBütün maçları kazanmak için çıktıklarını söyleyen Tolga Zengin, “Osmanlı maçını da aldıktan sonra şampiyonluğumuzu ilan edeceğiz. Çok yakınız ve her şey bizim elimizde” dedi. 
Kalecilik zor olmasının yanında keyifli bir meslekKaleciliğin zor olmasının yanında keyifli bir meslek olduğunu söyleyen Tolga Zengin, kalecilerin malzemesinden pozisyonunun zorluğuna kadar her şeyinin farklı olduğuna dikkat çekti. Kaleci olmak isteyen gençlere çok çalışmaları gerektiğini de söyleyen Zengin şöyle devam etti: “Ben futbolda mahallede de kaleci olarak başladım. Beton ve toprak sahalarda oynuyorduk. O zamanlar en büyük hayalimiz sadece top oynayabilmekti. Sokaklardan asla kopmayın. Onun havası gerçekten bir başka. Bireysel çalışmalarınızı da ihmal etmeyin. Okul ve eğitiminize önem verin ve çok çalışın. Eğitimli futbolcular olun.”

Haberin Devamı

Cenk Tosun: Konsantrasyonumuz üst seviyede, şampiyon olacağızŞampiyonluk için bir puana ihtiyaçları olduğuna dikkat çeken Cenk Tosun, “Ligi şampiyon bitirmek istiyoruz. Heyecanlıyız; ama konsantrasyonumuz da üst seviyede. Çok güzel bir sezon geçirdik. Ve bunu Osmanlı maçı ile taçlandırmak istiyoruz” dedi. 

Cenk Tosun ve Tolga Zenginden gençlere destek

Çocuk yaştan beri milli formayı giymeyi hayal ediyordumFransa’daki turnuvaya katılmak için çok çalıştıklarını söyleyen Cenk Tosun, “Gruplarda çok iyi bir geri dönüşle turnuvaya katılma şansını elde ettik. Ben küçüklüğümden beri ay yıldızlı formayı giymeyi hayal ediyordum. İnanılmaz bir turnuva bizi bekliyor. Türk Milli Takımı gittiği turnuvalarda genelde başarılı oluyor. Çünkü iyi bir turnuva takımıyız. Yine çok güzel sonuçlar alacağız ve umarım final göreceğiz.” 

Almanya’da oynarken sokak maçları yaptıklarını belirten Cenk Tosun, “Nike FootballX gibi etkinlikler gençler için büyük bir fırsat. Pes etmeden, istikrarlı bir şekilde çalışmaya devam edin. Çünkü büyük futbolcu olmak çok çalışmayı gerektiriyor” dedi.  
Nike’ın her zaman her yerde futbol anlayışı doğrultusunda düzenlenen Nike FootballX organizasyonuna katılanlar futbola doyuyor. Futbol şöleninde eğlenceli yarışmaların yanı sıra spor dünyasından sürpriz isimler de yer alıyor. Turnuvanın final maçından önce ünlü rapçi Ceza mini bir konser verecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!