Cenk Akyol olayı ile ilgili flaş iddia

Güncelleme Tarihi:

Cenk Akyol olayı ile ilgili flaş iddia
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2013 12:32

Geçtiğimiz hafta açıklanan A Milli Erkek Basketbol Takımı kadrosuna Galatasaraylı Cenk Akyol'un alınmaması sonrasında ortalık fena karıştı. ‘Hoca tercihi’ dendi, Nihat İziç ‘Devlet’ dedi, Bakan Suat Kılıç ‘Hangi Devlet’ dedi… Son olarak da çok ilginç bir iddia ortaya atıldı… Radikal yazarı Yiğiter Uluğ, NTV Spor Genel Yayın Yönetmeni Fuat Akdağ'ın Galatasaray Kulübü'ne mektup yazdığını iddia etti.

Haberin Devamı

Her şey 10 Temmuz Çarşamba günü saat 16:13’te Türkiye Basketbol Federasyonu’nun internet sitesinden yapılan duyuru ile başladı…

Ülkemizi Slovenya’nın 4-22 Eylül 2013 tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı 2013 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda temsil edecek olan A Milli Takımımızın aday kadrosu açıklandı ancak kadroda geçtiğimiz sezon oynadığı basketbolla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Cenk Akyol’un olmaması tartışmalara neden oldu.

İLK İDDİA

Ortaya hemen iddialar atıldı. En kuvvetli iddia ise şuydu; Galatasaraylı Cenk Akyol, şampiyonluk maçından sonra NTV Spor mikrofonunu yere attığı için, A Milli Takım’ın ana sponsoru da Garanti Bankası olduğu için böyle bir olay gerçekleşti.

YALANLAMA GECİKMEDİ

İddia ile ilgili ilk yalanlamayı A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, hurriyet.com.tr’ye yaptı. Erdenay; “Böyle bir şey yok. Cenk, Tanjevic ile anlaşamadığı için kadroda yok” dedi.

Haberin Devamı

İkinci yalanlama Garanti’den geldi. Banka, yaptığı açıklamada “İç işlerine karışmak haddimize değildir” dedi.

VE CENK AKYOL KONUŞTU

Ve sonrasında olayın baş kahramanı Cenk Akyol’dan, çarpıcı bir açıklama geldi. Genç oyuncu, kadronun açıklanmasından sonra yardımcı antrenör Nihat İziç’i arayarak neden kadroda olmadığını sorduğunu kendisine ‘Devlet’ cevabı verildiğini söyledi. Ve sonrasında da Nihat İziç bu iddiayı yalanladı.

Cenk’in bu açıklamasına bir cevap da Spor Bakanı Suat Kılıç’tan geldi. Kılıç, twitter hesabından “Eğer Nihat İziç, Cenk'e "Devlet!" dediyse, açıklasın. Kim O "Devlet"? Sn.Başbakan değil. Ben de değilim. Kim?!” diyerek konunun açıklığa kavuşmasını istedi…

VE SON İDDİA

5 günden tüm bunlar yaşanırken son iddia da Radikal Yazarı Yiğiter Uluğ’dan geldi. Uluğ, bugünkü köşe yazısında yaşananlar ile ilgili şunları yazdı:

"Cenk Akyol'un mikrofonu yere atmasından sonra NTV Spor Genel Yayın Yönetmeni Fuat Akdağ, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan’a bir şikâyet mektubu yollayarak 'Sporcunuz canlı yayında bizim mikrofonumuzu yere attı. Gereğini yapın, bu adamı cezalandırın' demiş olsa gerek. Galatasaray, bu dilekçeyi ciddiye almamış olacak ki, Cenk’e herhangi bir yaptırım uygulanmadı. Cenk’i kulübüne şikâyet edenler, benzer bir başvuruyu federasyona da yapmış olamazlar mı? Çok iyi biliyoruz ki, o tarafta elleri daha güçlü. Aynı grubun amiral gemisi Garanti Bankası, 2001’den bu yana Basketbol Federasyonu’nun en büyük sponsoru. 2002’den beri tüm basketbol milli takımlarının maçlarını NTV yayınlıyor."

Haberin Devamı

Konu ile ilgili görüşleri almak için aradığımız NTV Spor Genel Yayın Yönetmeni Fuat Akdağ, telefonuna cevap vermiyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!