Cengiz Özkan ERÜ'de sevenleriyle bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Cengiz Özkan ERÜde sevenleriyle bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2017 14:23

Cengiz Özkan ERÜ'de sevenleriyle bir araya geldi

Haberin Devamı

Samed Aydın SUN/KAYSERİ,(DHA)- TÜRK Halk Müziği sanatçısı Cengiz Özkan,  Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Sabancı Kültür Sitesi'nde konser verdi. 1989'da girdiği TRT İstanbul Radyosu'nda saz sanatçısı olarak çalışmaya devam eden Cengiz Özkan, salonu dolduran sevenlerine türküleriyle unutulmaz anlar yaşattı.

 Cengiz Özkan’ın Anadolu’nun çeşitli yörelerinden aşıklar ve ozanlardan türküler seslendirdiği programa, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Ana bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Oya Levendoğlu Öner başta olmak üzere çok sayıda akademisyen, öğrenci ve sanatseverler katıldı.

Kayseri'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Cengiz Özkan, ''Böylesine bir havada karda kışta buraya teşrif eden herkese teşekkür ediyorum sizle burada bu salonu paylaşmaktan dolayı da son derece mutluyum beni Kayseri'ye davet eden, rektörümüz ve  Oya Leventoğlu hocam başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim yine çağırsalar her zaman gelirim'' şeklinde konuştu. ERÜ Sabancı Kültür Sitesi'nde sahne alan ünlü müzisyen ve saz sanatçısı Cengiz Özkan, seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle gelen konukların kulaklarının pasını sildi. Türkü dolu geceye gelen konuklar Cengiz Özkan’a seslendirdiği türkülerde eşlik etti. ''Kayseri'ye gelip Kayseri türküleri söylememek olmaz'' diyen Özkan, ''Germir Bağları'' türküsü söyleyerek Kayseri yöresinden aşık güzellemelerine de yer verdi. Sabancı Kültür Sitesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen sanatçı Özkan’ın konseri yoğun ilgi görürken bir öğrencinin, ''Cengiz abi dışarda salona giremeyen arkadaşlarımız var siz de uygun görürseniz merdiven boşluklarında oturan arkadaşlarımız sahneye gelse dışardaki arkadaşlarımızda salona giriş yapmış olur'' demesi üzerine Cengiz Özkan, ''Memnnuniyetle, tabi buyursun gelsinler'' dedi. Salondaki öğrencilerden gelen istek üzerine ''Bir ay doğar ilk aşkamdan geceden''  türküsünü geri çevirmeyen Özkan, yaklaşık 2 saatlik konserini sonlandırdı
. Günün anısına ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız tarafından Cengiz Özkan'a plaket ve çiçek takdimi yapıldı.Konser sonrası Özkan, uzun süren alkışlar eşliğinde sahneden uğurlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!