Cenaze İşleri'nin çekimleri Odunpazarı'nda 

Güncelleme Tarihi:

Cenaze İşlerinin çekimleri Odunpazarında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 19:02

Cenaze İşleri'nin çekimleri Odunpazarı'nda 

Haberin Devamı


ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Odunpazarı Belediyesi'nin katkılarıyla, yapımcılığını Serpil Altın, yönetmenliğini Korhan Uğur'un yaptığı, başrollerini Melih Selçuk ve Cemre Melis Çınar'ın üstlendiği 'Cenaze İşleri'adlı film Eskişehir'de çekiliyor.
Film belediyede kimsesizler mezarlığından sorumlu olan Orhan karakterinin başına gelen talihsiz olayları mizahi bir şekilde ele alıyor. Filmin kadrosunda ayrıca Cemre Melis Çınar, Ergun Kuyucu, Barış Kıralioğlu, Yüksel Ünal, Caner Atacan, Suzan Aksoy, Bedia Ener, Aydan Burhan ve Halil Kumova gibi oyuncular yer alıyor.
Filmle ilgili açıklamalar yapan yönetmen Korhan Uğur, Cenaze İşleri filminin ölüm teması işlenmiş mizahi bir film olduğunu söyledi. Filmlerinde ölüm temasını işlemeyi çok sevdiğini belirten Uğur, "Ölüm de yaşamın bir parçası bir sonuçta, Nasrettin Hoca'nın dediği gibi 'Doğduğuna inanıyorsun da öldüğüne neden inanmıyorsun' sözü gibi, ölüm de yaşamın bir parçası, onun için bu hikaye zaten yıllar öncesinden vardı. Hikaye bir belediyede çalışan kimsesizler mezarlığından sorumlu bir belediye görevlisinin hikayesi" dedi. 
İstanbul'da çalışmanın çok zor olduğunu, ondan dolayı bütün filmlerini İstanbul dışında çektiğini kaydeden Uğur, "Dizilerden, görsellerden seyirci kirlenmeye başladı İstanbul'u göre göre. Zaten Eskişehir'de bu filmi en iyi şekilde çekeceğimize inanıyordum. Bir plato gibi, İstanbul'un çeşitli yerlerinde Odunpazarı Evlerinin benzeri dekorunu bir plato yapmak için milyonlar harcanıyor, o şekilde çekiyorlar. Burada hazır bir dekor var. İstanbul'da sürekli film çekile çekile, halkın da sabrı zorlanıyor artık. Buranın insanları daha anlayışlı. Burası da İstanbul gibi olmasa da belli bir oranda filmcilere plato olabilecek bir şehir" diye konuştu.
Filmin başrol oyuncusu Melih Selçuk ise, oynadığı Orhan karakterinin saf, temiz kalpli, mezar kazıcılığıyla para kazanıp, tek amacının sevdiği kızla evlenmek olduğunu belirtti.
-
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!