Cemil Ertem kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Cemil Ertem kimdir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 12:08

Cemil Ertem, şu ana kadar görev almış olduğu basın kuruluşları ve akademik geçmişi ile araştırılmaya başlandı. Uzun süre çeşitli basın kuruluşlarında iktisadi ve siyasi yazılar yayımlayan Cemil Ertem, 2014 yılında bu görevinden ayrılmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ekonomi Danışmanlığı görevini üstlenmiştir. Peki, sık sık canlı yayınlara çıkan Cemil Ertem kimdir?

Haberin Devamı

Cemil Ertem, günlük gelişme ve haberlerden yola çıkarak, iktisat teorisini politikayla birleştirerek ekonomi yazıları yazan ekonomi yazarıdır. Üniversite eğitimini Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını ise finans ve iktisat alanlarında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi- Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yapmıştır.

İktisat ve siyaset konusunda uzun yıllardır çeşitli dergi ve gazetelerde yazan Ertem, Nokta ve Forbes dergilerinde ve BirGün Gazetesi'nde köşe yazarlığından sonra Taraf gazetesinde, kuruluşundan yakın zamana kadar, ekonomi-politik yazıları yazmıştır. ATV Ana Haberde ekonomi ve siyaset editörlüğü görevini yürütmüştür. İstanbul Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Ertem Finans ve İşletme dersleri vermektedir. Ertem, Star gazetesindeki köşe yazarlığı görevinden Kasım 2014'te ayrılmıştır. Akşam gazetesi ve Daily Sabah gazetelerinde köşe yazarlığı yapmakta, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ekonomi danışmanlığını yürütmektedir.

Haberin Devamı

Bilgi ekonomisi, ekonomi-politik, alternatif büyüme ve para teorileri alanında çalışan Ertem 2011 yılı MÜSİAD en iyi ekonomi yazarı ödülünü almıştır.

BAKMADAN GEÇME!