Cemil Çiçek'ten Atatürk'e hakarete tepki

Güncelleme Tarihi:

Cemil Çiçekten Atatürke hakarete tepki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 11:30

TVNET televizyonunda yayınlanan Derin Tarih adlı programda Atatürk’e hakaret edilmesine yönelik tepkiler artarak devam ediyor.

Haberin Devamı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması devam ederken, eski TBMM Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, yapılan değerlendirmeleri, “son derece çirkin ve utanç verici” bulduğunu söyledi.

Çiçek, sorular üzerine şu açıklamayı yaptı:

DİNDE DE YERİ YOK

“Son derece çirkin ayıp ve utanılacak açıklamalardır bunlar. Dinimizde, inancımızda ölenlerin ardından iyi söylemek, rahmetle anmak vardır. Dinde de ahlakta da yeri yoktur bu tür değerlendirmelerin. Toplumda birlik ve dayanışmanın gerektiği bir ortamda yerli yersiz, ideolojik açıklamalar yapılması son derece yanlıştır. Nefretle kınıyorum. Herkes ağzından çıkan sözlere dikkat etmelidir. Bugünlerde başa bela olan dilin kötü kullanılmasıdır.

BÜYÜK HAKSIZLIK

Ben her zaman söylerim, bir kez daha tekrar ediyorum. Türkiye tarihinde son yüzyılda üç önemli olay yaşanmıştır. Milli mücadele, cumhuriyet ve demokrasidir. Başta Atatürk olmak üzere milli mücadeleyi yapanlara yönelik akla gelmeyecek hakaretlerde bulunmak en büyük haksızlıktır. Hayatlarında limited şirket bile kurmamış bir takım kişilerin, yeni bir devlet kurmanın zorluklarını anlayacak kapasiteleri yoktur.”

 

BAKMADAN GEÇME!