Teslim olan PKK'lı terörist anlattı: 20 gün tünelde...

Güncelleme Tarihi:

Teslim olan PKKlı terörist anlattı: 20 gün tünelde...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 10:46

Terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Cemil Bayık’ın bölgeye gönderdiği, geçen hafta güvenlik güçlerine teslim olan 7 kişilik ekipten ikisi daha verdikleri ifadelerde nasıl kandırıldıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Teslim olan teröristlerden ilki, “Hendek kazarak özgürlüğü yakalayacağımıza inandık” diyerek, şunları anlattı:

Haberin Devamı


“Pişman olduk, en azından yaptığımızın yanlış olduğunu öğrendik. Çünkü halk kalmadı. Halka o kadar zarar verildi ki, yanlışımızı, hatamazı anladık, devlet güçlerine sığındık. ‘Yakın, eşyaları falan yakın, size engel olan büyük binaları yakın, yıkın’ deniliyordu. Hendek işleri başlarken tamamıyla halkın yararına olacağı söylendi. Fakat halktı dinlemiyorduk, dinletilmiyorduk. Eğer özgürlük yakalanacaksa bu hendeklerle yakalanacak, biz başlarken böyle inandık, ondan etkilendik. Fakat sonradan gördük ki, işin gerçeği öyle değil. Eğer bir faydası olsaydı, bir yararı olsaydı insanlar evlerini terk edip bırakıp gitmezdi. Ortadadır herşey. Halkın yararına ne olacak?...Gariban insanlar, biz bunu geç de olsa anladık.”

TÜNELDE ÇALIŞMIŞ

İkinci terörist ise tünel kazma işlerinde çalıştığını belirterek şöyle dedi:

“Bilmiyordum böyle olduğunu. Millet bahsedince, güzel falan sandım böyle katıldım. 20 gün kadar tünelde çalıştım. Ama ben ‘yapamıyorum’ dedim. Buraya (örgüte) geldiğimde pişmandım ilk günden. Eve gitmek istedim göndermediler. En sonunda yol budum, geldik arkadaşlarla teslim olalım dedik. Teslim olduk, askerler de bize iyi davrandı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!