Cemal Aydın: Elmayla armut birleşemez

Güncelleme Tarihi:

Cemal Aydın: Elmayla armut birleşemez
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2009 00:00

Ankaragücü Onursal Başkanı Cemal Aydın, Pazar günü gerçekleştirilecek olağan genel kongre öncesi yönetimde birlik ve birleşme dedikodularına cevap verdi.

Haberin Devamı

Ankaragücü Mevcut Başkanı Cengiz Topel Yıldırım ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile bir araya gelen Onursal Başkan Cemal Aydın, o gün gerçekleştirilen toplantı hakkında DHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Basında bugüne kadar çıkan haberlerin, o gün yapılan görüşmeyi tam olarak açığa kavuşturmadığını belirterek, "Şunu iyi saptamak gerekiyor. Birinicisi ben o gün Cengiz Topel Yıldırım ve Melih Gökçek'in buluşmasına icabet etmiş bir misafirim. Sayın Topel Yıldırım, taraftar ve yönetici arkadaşlarla birlikte Melih Gökçek ile Pazar günü bir görüşme yaparak bir mutabakat sağlıyorlar. Sonrasında benim de katılacağım 3'lü bir toplantı arzu ettiklerini söylüyorlar. Ben de yapmam gerekeni yerine getiriyorum. İkincisi o toplantıya taraftar temsilcileri de geliyor. Orada yapılan görüşmenin sonuç bölümünde ben arkadaşlara bir sual soruyorum. Sayın belediye başkanı geniş tabanlı, maddi ve manevi huzur getirecek bir ortam sağlayacağını söylüyor. Bu gelişmelerin Ankaragücü'nün lehine veya aleyhine olup olmayacağını sordum. Ben burada Cemal Aydın ve çevresi olarak alınacak karara her türlü desteği sağlayabileceğimizi söyledim. Eğer evet sonucu çıkacaksa evetin oluşmasına, hayır diyorsanız yeni olacak gelişmelerde neler yapabileceğimizi düşünürüz. Sonuç ne olursa olsun Cemal Aydın ve ekibi yer almayacak. Her hangi bir beklentim yok ve olamaz da. Eğer evet derseniz ben maddi ve manevi katkıda bulunabileceğimi söyledim. Kimin evet deyip kimin hayır dediği önemli değil. Önemli olan yeni oluşumun Ankaragücü'nün lehine olması ve Cemal Aydın'ın bu oluşuma neler katabileceğidir" dedi.

Haberin Devamı

"ANKARASPOR VE ANKARAGÜCÜ'NÜN BİRLEŞMESİ İMKANSIZDIR"

Bir kulübün anonim şirketi diğerinin ise kamu yararına bir dernek olduğunu vurgulayan Onursal Başkan Aydın, ''Bütün özelliklerimi kullanarak söylüyorum ki nasıl elma ile armut birleşemezse Ankaraspor ile Ankaragücü de birleşemez. Bu iki kulübün birleşebilmesi için o kadar fazla yasanın ikmal edilmesi lazım ki, buna zaman yetmez. Bizim anlatmaya çalıştığımız şudur; Kayseri, Konya ve Antalya illerini örnek göstererek belediyelerin ve herkesin 100. yılında bizde vardık demesi için elini taşın altına koyabilmesini sağlamak adına bir yönetim tarzı ortaya koyduk. Ama gördüm ki bazı çevreler bunu anlamadı bazıları ise anlamak istemedi. bütün spor programalarında birleşme dedikodusu dolaşıyor akat kimse açıpta sormuyor hukuk da bunun yeri var mıdır ya da bu adamlar ne yapmaya çalışıyor diye. Eğer Ankaragücü'nün iyi bir yerlere gelmesi milleti rahatsız ediyorsa benim söyleyeceğim birşey yok. Ama hukuğun egemen olduğu bir devlette bunu söylüyorlarsa gerçekten gülmeye bile utanıyorum. Biz mevcut yönetimin belediyenin desteğini de alacak biçimde yapmaya çalıştığı şeylere destekte bulunma çabası içerisindeyiz'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Pazar günü iptal edilen kongre hakkında konuşan Cemal Aydın, ''Verilen bazı beyanlar o arkadaşların kültürünü temsil ediyor. Söylenilene göre çok sıkı tedbirler alınmış ve kongre gerçekleşememiştir. Bu olay uzun süre yönetimde olup da istifa etmiş bir arkadaşın verdiği resmi demeçle ortaya çıktı. Mevcut yönetim, denetleme kuruluna istenilen evrakların bir bölümünü Cuma günü ve birazını daha ancak Cumartesi günü tevliğ etmiştir. Denetleme kurulu bunlarla tamin olmamış ve federasyonla yazışmaya girmiştir. Dolayısıyla denetleme kurulunun kongre için gerekli olan raporunu hazırlama olanağı olmadığı için kongrenin yapılamayacağını belirtmiş ve Cuma günü çoğunluğun sağlanamayacağını belirtmiştir. Cumartesi günü mevcut yönetim ile denetleme kurulu arasında saat 15:00 sularında görüşme devam ediyordu. Bir maddeye ilişkin olarak beni aradılar. Ben de bu şartlarda zaten kongrenin gerçekleşemeyeceğini, ertelenmesinde bir mahsur olmayacağını ve denetleme kurulunun raporunun önemli olduğunu söyledim. Bu nedenle ertelendi. Fakat Ankaragücü'nde üye ve delege bile değilken yönetici olmuş sadece bir dönem futbolculuk yapmış bir zavallının, mübarek Ramazan gününde ölülerin adını bu işe karıştıracak kadar basit olan kişilere ceavp vermeyi uygun görmüyorum. Ben bu genel kurulun yapılmasında bir mahsur olmayacağına dair 320 delegeden imza topladım. Ölününü adına imza atabilecek bir şerefsiz bugüne kadar Ankaragücü'nde olmadı'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Yönetimde güç birliği çerçevesinde yaşanan olaylardan dolayı istifa eden ve kulübün satıldığını iddia eden eski Ankaragücü Futbol Şube Sorumlusu Hikmet Hancıoğlu'nun söylediklerine değinen Onursal Başkan Cemal Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:

''Ankaragücü hiçkimsenin malı değildir. Bu konuda söz sahibi de değildir o kişi. Cemal Aydın sayesinde hürriyetine kavuşmuş birine cevap vermek de benim kültürüme uymaz. Kongre bu hafta yapılacak. Biz alınan kararlara saygıyla yardımcı olmaya devam edeceğiz. Eğer bu konu nihayete ulaşırsa Ankaragücü büyük bir kulüptür ve Pazar günü kongreyi gerçekleştirir. Ankaragücü'nün Pazar olacak gün genel kurulu mecburidir. Bunu da hukuğu çok iyi bilenlere açıklamak istiyorum. Ankaragücü'nde hem denetim kurulu hem de 200'ü aşkın delege kongrenin olabileceğine dair mutabakata varmıştır. Bu başvuru 1. sulh mahkemesine intikal etmiştir. Bu başvuruda mevcut yönetimin avukatları amaca karşılık olarak kongre alınmıştır diyerek basında açıklamada bulunmuşlardır. Dolayısıyla yapılması mecburi olmuş bir genel kurul haline gelmiştir. Arkadaşları uyarıyorum. Akıllarını başlarına alsınlar. Pazar günü Anakragücü'nde kongre gerçekleşecektir. Ve bu genel kurul Ankaragücü'ne şimdiden hayırlı olsun. Amacımız transfer yapamayan, ücret ödeyemeyen, vergi ve sigortasını yatırmaktan imtina eden, ileriye dönük herhangi bir yatırımı olmayan bir kulübü ileri seviyelere taşımaktır. Herkes aday olmakta serbesttir ve hiçkimseye gönül kırıklığımız olmaz. Cemal Aydın'a tenkit etmeye çalışan zavallılara bir çift sözüm var. Cemal Aydın'ın 13 sene boyunca yaptıklarının daha iyisini yapabilecek varsa önünde saygıyla eğilmeye hazırız. Ama elini taşın altına koymayanın da bağırmasına izin vermeyiz'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!