Cemaatin sitesi hacklendi iddiası

Güncelleme Tarihi:

Cemaatin sitesi hacklendi iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2012 23:35

Cemaatin sitesi herkul.org'un Anonymous tarafından RedHack'e destek amaçlı çökertildiği iddia edildi. İddia RedHack tarafından Twitter'da paylaşıldı.

Haberin Devamı

Dün gün içinde Redhack'ın Twitter hesabından "Anonymous'u bugün bekleyin'' mesajı yayınlanmıştı. Bu mesajın ardından dün akşam saat 22:30 sıralarında daha önce de çökertilen Fethullah Gülen'e ait internet sitesi herkul.org'un bir kez daha çökertildiği iddia edildi. 

Redhack ve Anonymous'un ortak girişimi sonucu çöken site 3 saat ulaşılamaz hale geldi. Anonymous Turkey hesabından herkul.org'un Redhack'e destek amacıyla çökertildiği açıklandı.

RedHack de sitenin çökertildiğini Twitter'dan duyurdu ve şu fotoğrafı paylaştı:

Cemaatin sitesi hacklendi iddiası

BULGARİSTAN'DAKİ TÜRKLERİN PARTİSİNE DE SALDIRI
Anonymous, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Bulgaristan'daki muhalefet Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (HÖH) internet sitesini de çökertti.

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı, grubun, dün gece dps.bg sitesini geçici olarak bloke edip ara yüzünü değiştirerek sosyal ve siyasi içerikli çeşitli sloganlar yazdıklarını bildirdi.

Emeklilik maaşlarının düşük olmasını, parlamento tarafından kabul edilen  Çocukları Koruma Yasasındaki değişiklikleri, elektrik ve gıda ücretlerine yapılan  son zamları protesto eden hackerler, HÖH liderlerinin "yolsuzluklara karışıp krallar gibi yaşadıklarını" öne sürdü.

Saldırı sonucu birkaç saat devre dışı kalan site bilgisayar uzmanlarının yardımı ile yeniden açıldı. Hackerler Çarşamba günü benzer bir şekilde ırkçı ve aşırı milliyetçi ATAKA Partisi'nin aynı ismi taşıyan gazetesinin  internet sitelerini de bir süre için devre dışı bırakmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!