Cem Yılmaz’ın iki yıla kadar hapsi isteniyor

Güncelleme Tarihi:

Cem Yılmaz’ın iki yıla kadar hapsi isteniyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 11:08

Öğretmen Halil Serkan Öz’ün ölümü üzerine Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’na Twitter’dan hakaret ettiği gerekçesiyle, Cem Yılmaz’a iki yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Vali Cebiroğlu, geçen nisan ayında bir okul ziyaretinde karşılaştığı öğretmen Halil Serkan Öz’ün kıyafetini beğenmeyip, sınıftan kovmuştu. Öz, bir hafta sonra düzenlenen protesto yürüyüşünde kalp krizi geçirip hayatını kaybetmişti.

Sabah’tan Mesut Altun’un haberine göre, Vali Cebiroğlu, avukatı aracılığıyla Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği şikâyet dilekçesinde, “Eğitim Sen yürüyüş tertiplemiş ve bu yürüyüşe Öz de katılmış. Yürüyüş sırasında tamamen sağlık nedenleri ile rahatsızlanıp, akabinde vefat etmiş. Bunu duyunca son derece üzüldüm, ölümü ile okul denetimim sırasında yaşanan olaylar arasında illiyet bağı kurulmaya çalışıldığını öğrenince de hayret ettim” dedi.
‘Eleştiri hakkımı kullandım’
Cem Yılmaz ise savunmasında, mesleği gereği ülke gündemini yakından takip ettiğini belirterek şöyle dedi: “TÜBİTAK Ödüllü ve Yüksek Lisans yapmış Halil Serkan Öz’ün vali tarafından azarlanması sonrasında trajik ölümünü birçok gazete ve televizyon kanalından öğrendim. Yalnızca bir sanatçı olarak değil ülkenin sade bir vatandaşı olarak dahi bu olaydan etkilenmem normaldir. Ölümünden duyduğum üzüntüyle kamuya mal olmuş olay nedeniyle kişisel görüşümü ifade ettim. Tweetleri bundan dolayı attım, hakaret kastım yoktur, eleştiri hakkımı kullandım.”

Haberin Devamı

İşte Cem Yılmaz'ın dava konusu tweet'leri...

Cem Yılmaz’ın iki yıla kadar hapsi isteniyor

BAKMADAN GEÇME!